Dodik napustio inauguralnu sednicu Predsedništva BiH: Nezadovoljan zbog Komšićevog govora

Bivši član Predsedništva BiH i novoizabrani predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, napustio je današnju inauguralnu sednicu novog saziva Predsedništva BiH.
Dodik napustio inauguralnu sednicu Predsedništva BiH: Nezadovoljan zbog Komšićevog govora
Foto: 021.rs
Bio je nezadovoljan govorom hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića.
"Sve što je Željko Komšić rekao u svom obraćanju je čista laž, zbog čega sam i napustio konstitutivnu sednicu dok je on govorio", napisao je Dodik na Tviteru.
On je naveo da Komšić ne govori istinu kada kaže da su ga izabrali građani i građanke, već ga je, rekao je Dodik, izabrao bošnjački narod, a ne hrvatski, kojeg bi Komšić trebalo da predstavlja.
 
Po rečima Dodika, Komšić je "prevarama i lažima došao do pozicije u Predsedništvu i po četvrti put oteo Ustavom definisano pravo hrvatskom narodu da bude biran".
 
Komšić je u govoru rekao da će članstvo u NATO biti njegov primarni spoljnopolitički cilj i da je put ka tom cilju otvoren aktiviranjem Akcionog plana za člastvo (MAP) u prošlom sazivu Predsedništva BiH, čiji su članovi bili i on i Dodik.
 
Na to je Dodik ocenio da "ne postoji NATO put BiH, nema usaglašenog stava o članstvu, postoji samo saradnja i (Komšić je) ovakvim svojim nadobudnim ponašanjem i jednostranim istupanjem još jednom pokazao kakva će njegova politika biti i ubuduće. To je politika laži, podvala i sramoćenja BiH na medjunarodnom planu".
  • Dejan

    16.11.2022 19:50
    Srbin in
    Mi ili smo blesavi ili se pravimo blesavi,nesto jest Prvo njegov covjek Radmanovic jos poodavno potpisao je saglasnost o pristupanju u NATo.Kasnije taj gospodin i Dodik su tu saglasnost povukli,da bi prije godinu Dodik ipak posao prema NATo savezu.Pa normalnom dosta prije par mjeseci NATo vjezbe na Manjaci Nebojimo se mi za dodika RS oko milion mozda i manje stanovnika ,Srbija oko sedam miliona.Dodikov budjet kao predsjednika RS veci je trideset puta u odnosu na Vucicev.Dodikov stotinu pedeset i neki milion KM ,Vucicev oko tri miliona evra.Budalasta Srbijo trpaj i dalje u Dodikove privatne dzepove.
  • SRB IN

    16.11.2022 16:41
    U pravu je
    Nato nam nije prijatelj. To treba stalno ponavljati....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.