SAD nastavljaju da šalju Ukrajini oružje i tokom zime

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas da SAD nameravaju da tokom zime nastave isporuke oružja i pomoći Ukrajini.
Ostin je u Pentagonu rekao da će to pomoći Kijevu da održi pritisak na Rusiju koja je povukla snage iz grada Hersona na jugu Ukrajine.
"Zadržaćemo zamah tokom cele zime kako bi Ukrajina mogla da nastavi da konsoliduje dobitke i preuzme inicijativu na bojnom polju", rekao je on.
On je to rekao uoči sedmog sastanka Kontakt-grupe za Ukrajinu, u kojoj NATO i partnerske zemlje usklađuju bezbednosnu pomoć Kijevu. Tema tog sastanka trebalo bi da bude i obuka ukrajinskih trupa, rekao je Ostin.
 
SAD su do danas Ukrajini dostavile oružja i opreme ukupne vrednosti 18,6 milijardi dolara.
  • 123

    16.11.2022 19:03
    Da nije Sjedinjenih drzava, svet bi bio mnogo ruznije mesto za zivot.
    Puna podrska i veliko hvala!
  • SRB IN

    16.11.2022 16:50
    Nedodirljivi
    SAD nastavljaju da terorišu čitav svet. Imaju pitku progagandu kojom obmanjuju i svoje u tuđe. Najpokvarenija imperija u istoriji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.