Milo Đukanović najavio žalbu sudu u Strazburu protiv odluka Skupštine

Crnogorski predsednik Milo Đukanović danas je najavio pritužbu Evropskom sudu u Strazburu ako u Skupštini ponovo bude izglasan izmenjeni Zakon o predsedniku.
Milo Đukanović najavio žalbu sudu u Strazburu protiv odluka Skupštine
Foto: Pixabay
Đukanović je odbio da potpiše izmenjeni Zakon o predsedniku usvojen u Skupštini 8. novembra sa 41 poslaničkim glasom stare-nove većine i ponovo ga vratio u parlamentarnu proceduru.
Đukanović je pritužbu Strazburu najavio na pitanje novinara da li će potpisati pomenuti zakon ako ponovo bude usvojen u Skupštini.
Podsetio je da se već obratio Venecijanskoj komisiji i dodao da ne treba obaveštavati one koji su, kako kaže, "nasrnuli na Ustav šta će biti moji potezi".
 
"Treba prvo da vidimo dokle ide njihova neodgovornost", rekao je Đukanović.
 
Izmenjeni Zakon o predsedniku usvojen je na predlog Demokratskog fronta nakon što je Đukanović ignorisao predlog aktuelne skupštinske većine da mandatar za formiranje nove vlade bude lider Demosa Miodrag Lekić.
 
Obrazloženje predlagača je da predsednika treba vratiti u ustavne okvire, dok su poslanici DPS i partija njenih tradicionalnih partnera tvrdili da je reč o "ustavnom puču".
  • Miki

    19.11.2022 07:19
    Spuž...
  • mrva

    18.11.2022 22:21
    zeznuto je kada si tri decenije na vlasti u povlašćenom položaju a postoji šansa da završiš iza rešetaka u ne tako dalekoj budućnosti
  • Boriša

    18.11.2022 22:07
    Da bi došao do mgućnosti da podnese tužbu sudu u Strazburu prvo mora proći sve domaće sudske instance.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet