Dogovorili se Dodik i Čović: SNSD i HDZ partneri na svim nivoima vlasti u BiH

Predsednici Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Hrvatske demokratske zajednice BiH, Milorad Dodik i Dragan Čović, dogovorili su se na sastanku u Mostaru da budu partneri na svim nivoima vlasti u BiH.
Dogovorili se Dodik i Čović: SNSD i HDZ partneri na svim nivoima vlasti u BiH
Foto: 021.rs (arhiva)
"SNSD neće u strukture vlasti bez HDZ, a HDZ neće u vlast bez SNSD. Naše dve stranke, za koje je ranije međunarodna zajednica govorila da su problem, sada se javljaju kao rešenje za brzo formiranje vlasti“, rekao je Dodik, prenosi RTRS.
Dodik je naveo da je danas samo zvanično potvrđeno partnerstvo za koje se odavno znalo.
"Imamo razlika u politikama, ali ih ne guramo u prvi plan, već ih ostavljamo za neka bolja vremena. Tu prvenstveno mislim na stav o NATO. Nema potrebe za konfrontacijom bilo gde i spremni smo da radimo sa onima koji imaju podršku", rekao je Dodik.
 
Prema njegovim rečima, dve stranke su spremne za konstitutivnu sednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, "na kojoj će se u kratkom roku završiti sve potrebne stvari, a u narednom periodu pokušaće da deblokiraju procese koji su sada zaleđeni".
 
"Sa HDZ-om je dogovor da niko nikome ne smeta i to je dobro. Ako to i Bošnjaci razumeju, onda smo rešili mnogo problema. Isključivo smo privrženi poštovanju Ustava BiH i želimo da se to vidi kao vrlina, a ne kao jeres ili zla kob. Ne želimo nerazumne poteze, ali ni neprincipijelno ponašanje i odustajanje od politika koje vodimo", rekao je Dodik.
 
Čović je rekao da će SNSD i HDZ u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH imati većinu na koju neće moći da se utiče. 
 
Poručio je da će nivo partnerstva koji postoji između njega i Dodika preneti na sve saradnike na svim nivoima vlasti.
  • Ssy

    20.11.2022 07:03
    Čovek od nepoverenja
    Kakva god saradnja da je u pitanju čim je mile prisutan treba biti na oprezu.
  • Лиманац

    20.11.2022 01:18
    Заједно
    Националним идентитетом и поносом против вештачке творевине!
  • bts

    20.11.2022 00:14
    @Salašar
    "Sramota!
    Sramota je da Čović pravi dogovore sa tim likom u vreme kad se komemorira vukovarska tragedija. Bez istine i pokajanja nema sreće nikome od nas bednika koji sme se rodili na najpogrešnijem mestu u zlom vremenu".

    Znate sta je sramota,sto ni posle 30 godina ne znate sta se branilo u Jugoslovenskim ratovima?
    Zanimljiva je cinjenica da su se neki od najstrasnijih zlocina dogodili upravo na mestima koja su najbliza granici sa Srbijom,Vukovar i Srebrenica,pogledajte na mapu pa stavite prst na celo pa se zapitajte sta su paravojne formacije iz Srbije radile u Srebrenici i u Vukovaru?
    I da,Bosanski Srbi nisu ucestvovali u ratnim desavanjima u Vukovaru tako da slobodno mozete da ih zaobidjete bar ovaj put.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet