Ukrajina ljuta: Zove mađarskog ambasadora na razgovor zbog Orbanovog šala

Ukrajina će pozvati mađarskog ambasadora kako bi protestovala što je premijer Viktor Orban otišao na fudbalsku utakmicu nosio šal na kojem je prikazana ukrajinska teritorija kao deo Mađarske.
Ukrajina ljuta: Zove mađarskog ambasadora na razgovor zbog Orbanovog šala
Foto: Pixabay
To je saopštilo ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova.
"Promovisanje revizionističkih ideja u Mađarskoj ne doprinosi razvoju ukrajinsko-mađarskih odnosa i nije u skladu s načelima evropske politike", istakao je portparol ministarstva Oleg Nikolenko na Fejsbuku.
Nikolenko je rekao da Ukrajina želi izvinjenje i da se opovrgnu bilo kakve pretenzije prema ukrajinskoj teritoriji.
 
Ukrajinski mediji prikazali su fotografije Orbanovog susreta sa mađarskim fudbalerom, na kojima nosi šal za koji je Ukrainska Pravda utvrdila da prikazuje kartu "Velike Mađarske", uključujući teritoriju koja je sada deo susednih država Austrije, Slovačke, Rumunije, Hrvatske, Srbije i Ukrajine.
  • Сеновић

    24.11.2022 11:37
    Они не могу да схвате да им је Русија једини пријатељ.
  • Vlada

    22.11.2022 17:54
    Ovi Ukranici su bas izgubili kompas. Ovaj im uzeo trecinu drzave, unistio infrastrukturu i vratio u srednji vek, ostatak zemlje ima da im uzmu ostali na ime "pomoci" i kredita koje sada uzimaju a njima smeta Orbanov sal. Ma vazi, nek vam je to najveci problem. Pokazali ste m...( mišiće ).
  • Ilija

    22.11.2022 17:43
    Stižu poskupljenja
    Stižu poskupljenja i zato prebacuju temu na njima patriotske vesti. Isti ti vladali 90ih, pa zato istu šemu koriste. Takodje HDZ u Hrvatskoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet