Nemci besni zbog poskupljenja struje, distributer angažovao obezbeđenje da zaštiti radnike

Dramatičan rast cene struje doveo je do velikog nezadovoljstva građana u Nemačkoj, koji sve češće odlaze do filijala svojih snabdevača električnom energijom da bi iskalili bes.
Nemci besni zbog poskupljenja struje, distributer angažovao obezbeđenje da zaštiti radnike
Foto: Pixabay
Elektroprivreda nemačkog grada Cvikau (ZEV) zbog toga je odlučila da angažuje obezbeđenje da bi zaštitila svoje zaposlene.  
Direktor ZEV Folker Šnajder rekao je dnevniku "Bild" da u centru za klijente od jutra do mraka stoji po jedan pripadnik obezbeđenja.
"To našim ljudima daje osećaj bezbednosti", preneo je on, dodajući da su zaposleni ZEV-a proteklih dana bili izloženi verbalnim napadima.
 
Šnajder je kazao da razume nezadovoljstvo građana, zbog čega su zaposleni ZEV-a prošli trening deeskalacije.
 
Trenutno oko 40 službenika ZEV-a dnevno stoji na raspolaganju građana, a pre energetske krize bilo ih je 15.
 
ZEV snabdeva oko 50.000 domaćinstava strujom, a 10.000 gasom.
 
Šnajder je kazao da je prošle godine u Idar-Oberštajnu ubijen radnik na benzinskoj pumpi samo zato što je ukazao kupcu da mora da nosi masku.
 
"Ne želim da mi neko nekada prebaci da ništa nismo preduzeli. Imam obavezu da brinem o bezbednosti svojih zaposlenih", rekao je on.
 
Istakao je da ima razumevanje da su zaposleni ZEV ti koji su izloženi nezadovoljstvu građana, ali oni istovremeno znaju da je za situaciju kriv rat u Ukrajini.
  • Pa

    24.11.2022 10:06
    Pa
    Pa mi bi trebali da upalimo celu filijalu koliko nam je dobro...a tek ce biti!!!
  • Ivko

    24.11.2022 10:00
    Biće protesta
    Šta ste mislili da nema granice kada će ljudi izaći na ulice i razbiti vas za pljačku. Sada sledi paljevina i uništavanje.
  • Impotentna nacija

    24.11.2022 09:36
    Koliko su samo ti Nijemci nerazumni i nekulturni!
    Umesto da kao mi, nakon što je VKV istekli V.D. pečenjar spržio EPS, uzrokovao milijardu € štete godišnje od uvoza, nebrojeno štete zbog neostvarenog izvoza i povećanja struje - mi civilizovano ćutimo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.