Oslobođeni svi optuženi za smrt Dženana Memića, porodica mladića ne odustaje od borbe

Sud BiH izrekao je oslobađajuću presudu za petoro optuženih u predmetu Dženan Memić.
Oslobođeni svi optuženi za smrt Dženana Memića, porodica mladića ne odustaje od borbe
Foto: Pixabay
Oslobođeni su Zijad Mutap i drugi koji se terete da su delovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. godine zadobio teške telesne povrede od kojih je preminuo.
Osim Mutapu, prvostepena presuda izrečena je Alisi Ramić, Josipu Bariću, Hasanu Dupovcu i Muameru Ožegoviću, preneo je danas BHRT.
Dupovac i Barić su policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a Ožegović radnik hotela "Kristal" na Ilidži, dok je Zijad Mutap otac Alise Ramić.
 
Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja devojka Alisa Mutap. Usled zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.
 
Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su uzrokovali saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja.
 
Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno puta ukazivala je na brojne nepravilnosti u ovom slučaju.
 
Vrhovni sud je doneo oslobađajuću presudu za Ljubu i Bekriju Seferovića, čime je stavljena tačka na priču oko toga da je mladić stradao u saobraćajnoj nesreći.
 
Sudija Branko Perić je pročitao kratko obrazloženje presude, a posle toga se obratio porodici Memić rečima da ne treba da odustanu od svoje borbe.
 
Porodica je burno reagovala i prekinula njegovo obraćanje. Poručili su da presuda nije pravedna, ustali i napustili sudnicu, ističući da će se izboriti za pravdu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.