Novinarka tužila Trampa zbog silovanja

Novinarka E. Džin Kerol, koja je ranije optužila bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za silovanje, podnela je tužbu protiv njega u Njujorku.
Tužba je usledila samo nekoliko minuta nakon što je stupio na snagu novi državni zakon, koji omogućava žrtvama seksualnog nasilja da tuže zbog napada koji su se desili pre nekoliko decenija.
Advokat Kerolove podneo je pravne dokumente elektronskim putem pošto su privremeno, na godinu dana, ukinuti uobičajeni rokovi za tužbu zbog seksualnog napada, objavio je AP.
Kerol traži kompenzaciju i kaznenu odštetu za bol i patnju, psihičke povrede, gubitak dostojanstva i narušavanje ugleda.
 
Kerol, dugogodišnja kolumnistkinja za savete magazina El, prvi put je optužbe za silovanje iznela u knjizi iz 2019. godine, navodeći da ju je Tramp silovao u svlačionici luksuzne robne kuće na Menhetnu 1995. ili 1996. godine.
 
Tramp je odgovorio na navode iz knjige rekavši da se to nikada nije moglo dogoditi, jer Kerol nije njegov tip žene.
 
Trampove primedbe navele su Kerol da podnese tužbu za klevetu protiv njega, ali ta tužba je na apelacionim sudovima jer sudije odlučuju da li je predsednik zaštićen od pravnih tužbi za komentare date dok je obavljao tu funkciju, podsetila je američka agencija.
 
Kerol je ranije bilo onemogućeno na osnovu državnog zakona da tuži zbog navodnog silovanja, jer je prošlo previše godina od incidenta.
 
Novi zakon države Njujork, međutim, daje žrtvama seksualnih napada koje su propustile rokove u vezi sa zastarelošću, drugu priliku da podnesu tužbu.
  • Znaci

    25.11.2022 12:25
    Tako
    Jos jedan predsednik osumnjicen za silovanje novinarke!
    U svakom slucaju i ako cak jeste to istina, mnogo bolje mu je da je optuzen za silovanje u licnom izvodjenju, nego da je optuzen kao nalogodavac za silovanje novinarke, simpatizerke Demokratske stranke, recimo, ili njeno seksualno zlostavljanje na bilo koji nacin.
    Da li mozete zamisliti to ludilo u SAD kada bi se tamo desilo nesto slicno?
  • Vlada

    24.11.2022 12:44
    A to se sasvim slucajno dogodilo u trenutku kada je najavljena ponovna kandidatura Trampa za Predsednika. A u Informeru, Kuriru i ostalima, muk.
  • Мунгос

    24.11.2022 12:20
    Ова држава Њујорк је најзад почела да следи правне тековине Европске Уније:
    Када се јави неки проблем, тај се проблем успешно решава „изгласавањем“ новог закона. То је чаробна формула коју је успешно почела да користи и Република Србија.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.