Rusija zabranila LGBT propagandu, kazne do 82.000 dolara

Ruska Duma danas je odobrila treće čitanje zakona o zabrani propagande netradicionalnih seksualnih odnosa, pedofilije i informacija koje mogu da navedu nekoga da zatraži operaciju promene pola.
Rusija zabranila LGBT propagandu, kazne do 82.000 dolara
Foto: Pixabay
Zakonom se zabranjuje LGBT propaganda u medijima, na internetu, kao i u reklamama, knjigama i filmovima, preneo je Tas.
Takođe, zakonom se zabranjuju svi pozivi na promenu pola među maloletnicima na internetu, u medijima, knjigama, audiovizuelnim servisima, filmovima i reklamama.
Zakonom će biti uvedene i znatne kazne za propagandu netradicionalnih seksualnih odnosa, pedofilije i informacija koje mogu da dovedu do operacije promene pola.
 
Kazne za LGBT propagandu koja uključuje širenje informacija ili javne akcije kao i propagandu promene pola iznosiće do 100.000 rubalja (oko 1.650 dolara) za stanovnike, do 200.000 rubalja (oko 3.300 dolara) za zvaničnike i do milion rubalja (oko 16.500 dolara) za pravna lica.
 
Maksimalna kazna za takvu propagandu na internetu ili u medijima biće do pet miliona rubalja (oko 82.600 dolara).
  • Aleksej

    25.11.2022 07:07
    Hm...
    Hotentote.

    Kad propagiras za ______, to je onda tolerancija, prosperitet, super sve.

    Kada propagiras protiv _____, to je onda fasizam, nazadno, netolerancija itd.

    (Na crtu ubacite sta god zelite, samo zavisi na kojoj ste strani)
  • Kapiram

    24.11.2022 20:49
    Da
    Ne smeta njima toliko LGBT kao LGBT nego im smeta sirenje zapadnog uticaja po Rusiji, razumljivo
  • Nenad

    24.11.2022 16:22
    civilizacijski korak unazad
    Ovo je povratak u srednji vek. Izgleda da se zdrav razum proteruje iz sveta. Sa jedne strane jača suluda diktatura LGBT dušebrižnika koji u svojim ekstremnim postupcima najviše štete nanose upravo LGBT zajednici. Sa druge strane su "tradicionalisti" koji bi da vrate inkviziciju iz srednjeg veka i da države urede na osnovama besmislenog verskog fundamentalizma. Jedno je zabraniti propagiranje promene pola deci, što je apsolutno neophodno, a drugo je proterivanje bilo kakvog spominjanja postojanja homoseksualnosti iz javnosti. To je put u totalitarizam i cenzuru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.