Rusija zabranila LGBT propagandu, kazne do 82.000 dolara

Ruska Duma danas je odobrila treće čitanje zakona o zabrani propagande netradicionalnih seksualnih odnosa, pedofilije i informacija koje mogu da navedu nekoga da zatraži operaciju promene pola.
Rusija zabranila LGBT propagandu, kazne do 82.000 dolara
Foto: Pixabay
Zakonom se zabranjuje LGBT propaganda u medijima, na internetu, kao i u reklamama, knjigama i filmovima, preneo je Tas.
Takođe, zakonom se zabranjuju svi pozivi na promenu pola među maloletnicima na internetu, u medijima, knjigama, audiovizuelnim servisima, filmovima i reklamama.
Zakonom će biti uvedene i znatne kazne za propagandu netradicionalnih seksualnih odnosa, pedofilije i informacija koje mogu da dovedu do operacije promene pola.
 
Kazne za LGBT propagandu koja uključuje širenje informacija ili javne akcije kao i propagandu promene pola iznosiće do 100.000 rubalja (oko 1.650 dolara) za stanovnike, do 200.000 rubalja (oko 3.300 dolara) za zvaničnike i do milion rubalja (oko 16.500 dolara) za pravna lica.
 
Maksimalna kazna za takvu propagandu na internetu ili u medijima biće do pet miliona rubalja (oko 82.600 dolara).
  • Aleksej

    25.11.2022 07:07
    Hm...
    Hotentote.

    Kad propagiras za ______, to je onda tolerancija, prosperitet, super sve.

    Kada propagiras protiv _____, to je onda fasizam, nazadno, netolerancija itd.

    (Na crtu ubacite sta god zelite, samo zavisi na kojoj ste strani)
  • Kapiram

    24.11.2022 20:49
    Da
    Ne smeta njima toliko LGBT kao LGBT nego im smeta sirenje zapadnog uticaja po Rusiji, razumljivo
  • Nenad

    24.11.2022 16:22
    civilizacijski korak unazad
    Ovo je povratak u srednji vek. Izgleda da se zdrav razum proteruje iz sveta. Sa jedne strane jača suluda diktatura LGBT dušebrižnika koji u svojim ekstremnim postupcima najviše štete nanose upravo LGBT zajednici. Sa druge strane su "tradicionalisti" koji bi da vrate inkviziciju iz srednjeg veka i da države urede na osnovama besmislenog verskog fundamentalizma. Jedno je zabraniti propagiranje promene pola deci, što je apsolutno neophodno, a drugo je proterivanje bilo kakvog spominjanja postojanja homoseksualnosti iz javnosti. To je put u totalitarizam i cenzuru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.