Održana zajednička sednica albanske i kosovske skupštine u Tirani

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je u Tirani da su međusobni odnosi Albanaca sa strancima danas bolji nego ikada.

Govoreći na zajedničkoj svečanoj sednici skupština Albanije i Kosova, ocenio je da su odnosi između Albanije i Kosova danas ne samo odlični, već su i produktivniji nego ikada ranije.

"To pokazuju činjenice koje proizilaze ne samo iz zajedničkih sastanaka dveju vlada, već i iz povećane sposobnosti da se u praksi sprovede obostrano korisna saradnja. Dovoljno je videti podatke trgovačkih berzi ili zajednički bukvar“, kazao je Rama i dodao da su u toku pripreme za početak rada na mnogim zajedničkim projektima.
Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je na jačanje saradnje između Albanije i Kosova i pozvao vlade dve zemlje da se ne sastaju samo na praznike, već da češće rade zajedno i prihvataju međusobne kritike.
 
"Naš prostor, kultura i privreda nisu feudi koji nekome pripadaju, ali svi moramo da stavimo kamen u ovaj dvorac. Moramo češće da budemo zajedno i to ne samo na proslavama. Moramo da delimo ideje jedni sa drugima i da prihvatamo kritike jedni drugih, tako da radimo jedni sa drugima“, rekao je Kurti.
  • Sremica

    28.11.2022 09:09
    A kvorum?
    Jesu li i poslanici SRPSKE (G)LISTE ucestvovali da obezbede kvorum?
  • Da se podsetimo!

    28.11.2022 09:07
    Vučić u Tirani sa Ramom i Zaevom o agendi "Otvorenog Balkana" za 2022.

    Sve se to čini kako bi u 2022. godini počele da funkcionišu zajedničke radne dozvole za sve tri države, a da 2023. praktično granice budu ukinute.

    Pored Vučića, Rame i Zaeva, sutrašnjim sastancima prisustvovaće ministri i privrednici tri zemlje, a kao posmatrači tu će, između ostalih, biti predstavnik Atlantskog saveta i direktor Fonda za otvoreno društvo Aleks Soros.

    https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/4634681/vucic-rama-zaev-tirana-otovoreni-balkan.html
  • Bb

    28.11.2022 06:36
    Bb
    Otvoreni Balkan to i AV podrzava i sta vise insistira na tome kako bi olaksao priznanje Kosova!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet