Više od 700 zatvorenika pušteno iz zatvora nakon pobede fudbalera Irana u Kataru

Više od 700 zatvorenika oslobođeno je u Iranu posle nedavne pobede iranske fudbalske reprezentacije protiv Velsa na Svetskom prvenstvu u Kataru, saopštile su iranske vlasti.
Više od 700 zatvorenika pušteno iz zatvora nakon pobede fudbalera Irana u Kataru
Foto: Beta/AP
Posle poraza od Engleske sa 6:2, Iran je u petak pobedio Vels sa 2:0, a sutra je utakmica protiv SAD.
Iranski pravosudni organi su posle pobede u meču protiv Velsa pustile na slobodu 709 zatvorenika iz različitih zatvora širom zemlje.
Među njima su i "neki ljudi koji su uhapšeni tokom nedavnih događaja", dodali su pravosudni organi ne navodeći više detalja.
 
Tamošnji organi pod "događajima" misle na demonstracije koje potresaju Iran od 16. septembra kada je u zatvorskoj bolnici umrla mlada Iranka Mahsa Amini, uhapšena jer je nosila "neprikladnu odeću" i prekršila strogo pravilo oblačenja žena.
 
Iranske vlasti, koje te demonstracije označavaju kao nemire u zemlji, posebno optužuju strane sile da stoje iza tog protestnog pokreta u cilju destabilizacije zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet