Kinezi će biti kažnjavani ako lajkuju "neprimeren" sadržaj

Korisnici interneta u Kini uskoro će biti odgovorni za lajkovanje objava koje vlast smatra nezakonitim ili štetnim.
Kinezi će biti kažnjavani ako lajkuju "neprimeren" sadržaj
Foto: Pixabay
Dodatna regulacija interneta je najavljena u trenutku kada se zemljom širi nezadovoljstvo oštrim epidemiološkim merama protiv koronavirusa. 
Nova pravila stupiće na snagu 15. decembra kao deo mera institucije nadležne za upravljanje internetom (CAC). CAC deluje pod Centralnom komisijom za pitanja internet prostora, a kojom predsedava predsednik države Si Đinping.
Kako je objavio CNN, hiljade demonstranata od Pekinga do Šangaja protestuju protiv epidemioloških mera, traže okončanje strogih ograničenja koja su na snazi od početka pandemije koronavirusa. Nezadovoljni Kinezi pokušavaju da izbegnu cenzuru na internetu, ali vlast ulaže velike napore kako u javnost ne bi dospelo ono što smatra neprihvatljivim.
 
Prvi put je odlučeno da se i lajkovi na društvenim mrežama moraju regulisati, kao i komentari. 
 
Zatražena je i aktivna provera svih javnih naloga, kao i komentara ispod njihovih objava, prenosi CNN.
  • pismen

    02.12.2022 12:59
    lepo je biti mestimicno slep
    @Лиманац malko si okasnio sa bajkama o slobodi govora na zapadu - i njima je ocigledno da je taj voz odavno otisao! jesi li cuo za Asanza? Capitol Hill Riots aferu? kako je zapad tretirao proteste za vreme pandemije? kako fbi tretira Trampa, sve po zakonu, kah-kah? jesi li cuo za Britanca koji ima youtube kanal i koji demantuje NATO narativ sa terena (iz Donbasa od 2014.) i koje je za taj greh dobio nagradno oduzimanje imovine i ko zna sta sve ne?! da probas da zivis napolju i napises (pod svojim imenom) da imas rezerve u vezi promene pola dece koja nisu ni usla u pubertet? ima da uzivas u blagodetima slobode govora u roku od par sati!
  • Dragan

    02.12.2022 10:00
    Ki
    Limanac kongres KP Kine prošao.Izneli bivšeg premijeta,tebe nisu izabrali.A o BDP šta ti reći.Glavu u knjige pa vidi šta je BDP a kako se meri bogatstvo države.Za neuke BDP je uveden 1948g kao indeks industrijske proizvodnje a ne bogatstva države.A sad popi mlekce jer ovo je za tebe teška nauka.
  • zztop

    02.12.2022 09:23
    Kinezi ne znaju da su se u ostatku sveta prestale nositi maske...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet