Zbog bandi, 10.000 vojnika i policajaca opkolilo deo glavnog grada Salvadora

Gotovo 10.000 vojnika i policajaca raspoređeno je od jutros oko naselja Sojapango, na periferiji grada San Salvadora.
Zbog bandi, 10.000 vojnika i policajaca opkolilo deo glavnog grada Salvadora
Foto: Pixabay
To je učinjeno u okviru rata protiv kriminalnih bandi koji je u martu pokrenuo predsednik Salvadora Najib Bukele.
 
"Sojapango je sada potpuno opkoljen, jer je 8.500 vojnika i 1.500 agenata opkolilo naselje sa 242.000 stanovnika, na istoku grada", napisao je Bukele na Tviteru.

Sopajango je prvo naselje u kojem se primenjuje nalog predsednika od 23. novembra da gradovi budu opkoljeni da bi vojska mogla da pretražuje kuće i hapsi pripadnike bandi.

Vojnici i policajci su stacionirani od zore na svim prilaznim ulicama, zabranjujući bilo kome da bez provere uđe ili izađe.
 
Oko 58.000 osumnjičenih članova kriminalnih grupa uhapšeno je u Salvadoru od kada je Bukele krajem marta proglasio rat protiv bandi koje terorišu njegovu zemlju.
 
Sojapango se godinama smatrao nebezbednim zbog kriminalnih grupa, ali mere koje je primenila Bukeleova vlada dovele su do "ogromnog poboljšanja stanja bezbednosti", rekao je nedavno predsednik te opštine Nersi Montano.
 
U Salvadoru je vanredno stanje proglašeno krajem marta posle nekoliko desetina ubistava pripisanih kriminalnim bandama. Vanredno stanje, produženo do sredine decembra, omogućava hapšenje bez sudskog naloga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet