Zahvaljujući Srbiji smanjen broj migranata na granici Austrije

Broj iregularnih migranata otkrivenih na granici Austrije opao je značajno tokom novembra.
Zahvaljujući Srbiji smanjen broj migranata na granici Austrije
Foto: Pixabay
Ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner kazao je da je razlog smanjenja broja uhvaćenih iregularnih migranata u Austriji odluka Srbije da ukine bezvizni režim za građane Tunisa.
Takođe i Indijci, koji su tokom leta bili najveća grupa otkrivenih iregularnih migranata, uskoro će, kako je kazao austrijski ministar, morati da traže vizu za ulazak u Srbiju.
Karner je naveo da se broj otkrivenih migranata sada nalazi na ispod 200 dnevno. Početkom novembra taj broj bio je na oko 700 dnevno.
 
Kada je reč o zahtevima za dobijanje azila, situacija je slična i opada broj zahteva.
  • salajka

    06.12.2022 13:02
    Pa sta s tim? A koliko ih je kod nas?
  • Паја

    06.12.2022 11:45
    Крајина и даље постоји за аустроугарске потребе. Увек смо на услузи били и бићемо нашим вековним пријатељима.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.