Tužilaštvo Crne Gore sumnjiči uhapšenog tužioca da je pripadnik Kavačkog klana

Tužilaštvo Crne Gore sumnjiči jutros uhapšenog specijalnog državnog tužioca Sašu Čađenovića da je član Kavačkog narko klana i njemu je nakon saslušanja određeno zadržavanje od 72 sata.
Tužilaštvo Crne Gore sumnjiči uhapšenog tužioca da je pripadnik Kavačkog klana
Foto: Pixabay
Tužilaštvo je saopštilo da se Čađenoviću stavlja na teret da je "od sredine 2020. godine postao pripadnik kriminalne organizacije Kavački klan sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova te kriminalne organizacije".
Dodaje se da se Čađenović sumnjiči da je onemogućavao da članovi Kavačkog klana budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih dela, kao i da je odbijao da pripadnicima tog klana odredi pritvor i kada su za to bili ispunjeni zakonski uslovi.
Čađenović je jutros uhapšen, na saslučanju je negirao krivicu i odbio da odgovara na pitanja tužilaca, saopštilo je tužilaštvo.
 
Njegov advokat Lazar Aković je najavio da će uložiti žalbu na odluku o zadržavanju, dok je tužilaštvo najavilo da će od suda tražiti da mu odredi pritvor.
 
Kavački klan je jedan od dva sukobljena narko klana u Crnoj Gori, u čijim sukobima je do sada ubijeno nekoliko desetina ljudi, među kojima i nevine žrtve.
 
Većina vođa Kavačkog i Škaljarskog klana je u zatvoru, bekstvu ili je ubijena.
  • Banderaš

    10.12.2022 08:40
    Septička jama
    U srbiji vlast ne sme da uhapsi advokatskog pripravnika,a u Crnoj Gori su uhapsili tužioca sa jasnom optužbom da je kriminalac.
    Voleo bih da i ja živim u pravnoj državi kao što je crna gora.
  • Danka Esan

    10.12.2022 08:03
    Vrbas
    Imamo mi takve na NS sudu i na Detelinarskoj stanici koji kriminalcima ne urucuju pozive za zatvor i zataskava ili pokusava zataskati krivicne prijave gradjana sa kolegama na tuzilastvu. A onda dobije lekciju od Interne kontrole MUP-a u Beogradu. Pokvarene tuzioce i Policajce hapsiti. Nema zastite. Bravo za Crnogorsku Policiju. Svaka cast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.