Stoltenberg: Rat u Ukrajini bi mogao da preraste u rat Rusije i NATO-a

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izrazio je zabrinutost da bi ruski rat u Ukrajini mogao da izmakne kontroli i da preraste u rat Rusije i tog vojnog saveza.
"U Ukrajini je užasan rat. To je takođe rat koji može da postane pravi rat koji prerasta u veliki rat NATO-a i Rusije. Radimo svakog dana na tome da to izbegnemo", rekao je Stoltenberg u intrevjuu za norvešku televiziju NRK.
Stoltenberg, bivši premijer Norveške, naveo je da "nema sumnje da je potpuni rat moguć" i dodao da je važno izbeći sukob "koji uključuje više zemalja u Evropi".
Kremlj uporno optužuje NATO da je postao strana u sukobu tako što Ukrajini dostavlja oružje, obučava njene vojnike i obezbeđuje vojne obaveštajne podatke za napad na ruske snage.
 
Ruski predsednik Vladimir Putin danas je ponovo optužio Zapad da koristi Ukrajinu kao oruđe protiv Rusije.
 
"Mnogo godina je Zapad besramno eksploatisao i crpeo svoje resurse, podsticao genocid i teror u Donbasu i faktički pretvarao zemlju (Ukrajinu) u koloniju. Sada cinično koristi ukrajinski narod kao topovsko meso, kao ovna protiv Rusije, nastavljajući da snabdeva Ukrajinu oružjem i municijom, šaljući plaćenike i gurajući je na samoubilački kolosek", kazao je Putin.
  • @Steva

    10.12.2022 14:15
    To! Sve ste u pravu, naročito za rusku čizmu (uvek nose samo jednu). Šalim se, baš lepa metafora mada otrcana.
  • Steva

    10.12.2022 09:57
    istine radi
    Komsija
    10.12.2022 • 01:26
    Hajde pa da vidimo kako izgleda kada dobijete po nosu od nekog ko je jaci od vas, do sad ste unistavali samo slabije, junacine

    A,Rusi su pak uvek vodili pravedne ratove gde su snage bile izjednačene,jel da.Kao primer navešću Poljsku,Čekoslovačku,Mađarsku,Avganistan,pa i sama Jugoslavija je 1946 umalo pala pod čizmu ruske komande da nam nije bilo mudre i vizionarske politike komunista i Tita.-Kakvom merom meriš,onako će ti se meriti-
  • Braco Stamenski

    10.12.2022 09:28
    "šta ti dečko radiš..."
    Od početka je to sukob Rusije i NATO-a! Jedina razlika je da uspeli da u ovi priču uvuku i EU, a korumpirani Brisel troškove ratovanja svaljuje na građane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.