Još jedan grad u BiH zabranio rad nedeljom

Čapljina je, nakon Mostara, zvanično zabranila rad nedeljom i najavila rigorozne kazne za sve koji se ne budu pridržavali novih pravila o radnom vremenu.
Još jedan grad u BiH zabranio rad nedeljom
Foto: Pixabay
Zabrana rada nedeljom stupila je juče na snagu za sve privredne subjekte koji obavljaju delatnost na području Čapljine, a primenu te odluke kontrolisaće nadležna inspekcijska služba i Policijska uprava Čapljina, prenosi portal Klix.
Za nepoštovanje novih pravila predviđene su novčane kazne do 3.000 konvertibilnih maraka.
Novom odlukom o radnom vremenu u Čapljini trgovinama na veliko i malo u kojima se vrši promet prehrambenim proizvodima može se odrediti radno vreme svakim danom od 6 do 22 časa, izuzev nedeljom i državnim praznicima.
 
Ni trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet neprehrambenim proizvodima neće raditi nedeljom.
 
Nedeljom i praznicima biće omogućen rad trgovinama koje se bave prodajom pekarskih proizvoda od 7 do 12 sati, kao i cvećarama.
 
Trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira dozvoljen je rad nedeljom i praznicima od 8 do 24 časa, kao i tradicionalnim, starim zanatima na području tog grada.
  • @milane

    12.12.2022 08:13
    pravac
    Čapljina , ne znam šta još čekaš !nemoj da budeš rob u najlepšoj državi na svetu (koja očito nije tvoja) , nego putuj oslobodićeš nas makar mržnje koju isijavaš !
  • A

    11.12.2022 09:21
    A
    A jesu smanjili i namete? Verovatno jesu?
  • Milan

    11.12.2022 09:02
    Jedino se u Srbiji rmba i nedeljom, radnici su robovi a plate su najniže u celoj Evropi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet