Skoro osam miliona Ukrajinaca napustilo zemlju od početka rata

Skoro osam miliona Ukrajinaca napustilo je zemlju zbog rata, što je oko 20 odsto populacije.
Skoro osam miliona Ukrajinaca napustilo zemlju od početka rata
Foto: 021.rs
Poverenik ukrajinske vlade za ljudska prava Dmitro Lubinec je rekao da je od početka rata zemlju napustilo 7,9 miliona ljudi.
Još 4,9 miliona je raseljeno unutar zemlje, od čega su 30 odsto penzioneri i osobe s invaliditetom.
Prema njegovim rečima, oko 13 miliona ljudi živi u trenutno okupiranim područjima, gde se sada vode intenzivne borbe, a oko 46.000 osoba je evakuisano iz gradova i žive na ivici humanitarne katastrofe.
  • андра

    15.12.2022 14:53
    istine radi
    Nisu svi ukrajinski državljani Ukrajinci. Koliko je izbeglo, Ukrajinaca, koliko Poljaka, koliko Rumuna... Moldavaca...koliko Rusa. Koliko Rusa živi u tim okupiranim teritorijama.... Papir trpi sve... Usput na samom početku sukoba napisao sam da mi je žao dece jer oni najviše pate.... Ne dece posebne nacionalnosti već dece, samo dece...
  • Vlada

    15.12.2022 08:25
    @C
    Sramotno je to sto rat u Ukrajini tj na jednom njenom delu, traje od 2014 god i sto je za tih 8 godina poginulo oko 15000 stanovnika pretezno Ruske nacionalnosti od cega oko 2000 dece i to nikog nije interesovalo niti je o tome neko pisao. Tragedija jeste i niko normalan ne moze to da podrzava. Fascinantno je to sto vecina stanovnista ovde koja je prezivela sve ovo sto nam se izdesavalo od 1991-2000 naseda na ovakve gluposti i propagandu. A recept je uvek isti: nadjes i ohrabris dve budale da gurnu svoje zemlje i narode u rat i pustis ih da se ubijaju dok ti sa strane saljes oruzije i debelo zaradjujes. Procitaj samo istoriju svih svetskih sukoba posle 2. sv rata. Pogledaj samo ko je jedini na svetu profitirao od ovog rata i sve ce ti biti jasno zasto je zakuvan. Ako u opste znas da razmisljas.
  • C

    15.12.2022 07:16
    C
    Tragicno,vise od cele Srbije! Ovo je pravi Egzodus i Genocid nad jednim narodom,koji se vrsi od strane Putina! I neki gradjani da podrazavaju ovu,tragediju iz Srbije....Sramotno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.