Kanada će Romanu Abramoviču zapleniti imovinu vrednu 26 miliona evra

Kanadska vlada saopštila je da će započeti proces zaplene imovine ruskog oligarha Romana Abramoviča, u vrednosti 26 miliona dolara.
Kanada je preduzela neophodne formalno-pravne korake na oduzimanju svojine kompanije "Granit Kapitol Holdings Ltd" u vlasništvu Abramoviča, koji je obuhvaćen aktuelnim sankcijama protiv Rusije zbog napada na Ukrajinu, preneo je Rojters.
Tim povodom oglasila se kanadska ministarka finansija Kristija Friland, koja je nazvala ruske oligarhe saučesnicima u ilegalnoj i varvarskoj invaziji na Ukrajinu".
"Zbog toga Kanada neće biti utočište za njihovu nezakonito stečenu dobit", kazala je ona.
  • Pravednik

    21.12.2022 12:09
    Kanada
    Ah da, zaboravio sam. Kad kupi Kanadu onda počne da deli otkaze.
  • Pravednik

    21.12.2022 12:07
    Kanada
    Na ovo se Abramović počeše po zadnjici i ode i kupi Kanadu.
  • milo

    20.12.2022 10:32
    Ko bajagi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.