Posledice slavlja u Argentini: Dvoje mrtvih, dete u komi, oteta policijska kola, hiljade povređenih

Argentinska reprezentacija vratila se u utorak rano ujutro u Buenos Ajres nakon što je u nedeljnom finalu Svetskog prvenstva pobedila Francusku.
Posledice slavlja u Argentini: Dvoje mrtvih, dete u komi, oteta policijska kola, hiljade povređenih
Foto: FoNet/AP
Lionela Mesija i suigrače usred noći su na ulicama dočekale stotine hiljade navijača, a ogromno slavlje, koje u Argentini traje od nedelje, nastavilo se tokom utorka.
Igrači su autobusom krenuli kroz grad prema predsedničkoj palati, a na ulice glavnog grada izašla su četiri, a prema nekim procenama i 5,5 miliona ljudi. Gomila navijača zakrčila je sve glavne saobraćajnice u gradu, a svet su obišle fotografije mora ljudi na ulicama i trgovima.
 
Navijači su se penjali na stubove javne rasvete, semafore i krovove autobuskih stanica na kojima su slavili, skakali i pevali. Nažalost, u tom slavlju jedan 24-ogodišnjak je propao kroz stakleni krov i ubrzo preminuo, a drugi navijač poginuo je nakon što mu se zastava, koju je imao oko vrata, zaplela za točak motocikla i ugušila ga. 
 
 
Petogodišnji dečak je u komi nakon što mu je na glavu pala krhotina sa spomenika na koji su se navijači penjali, hiljade navijača je lakše ili teže povređeno, a huligani su otimali policijska vozila i njima se vozili po gradu.
 
 
Situacija je bila na ivici da izmakne kontroli u trenutku u kojem autobus s igračima više nije mogao ni napred ni nazad kroz ogromnu masu ljudi. Dok je autobus prolazio ispod nadvožnjaka brojni navijači su pokušali da skoče na njega, a neki su pritom pali i teško se povredili.
 
 
Policija je nakon toga uspela da izdvoji autobus iz mase i sprovede ga na sigurno odakle su igrači prebačeni u dva helikoptera. U letelicama su nekoliko puta nadleteli centar grada i potom se uputili prema predsedničkoj palati na službeni prijem.
 
 
Kako je dan, a onda i noć odmicala, na ulicama je bilo sve više nereda. Jake policijske snage borile su se s huliganima, korišćeni su i gumeni meci, a konačan broj povređenih i uhapšenih još nije poznat.
  • rale

    21.12.2022 11:32
    @ Johnny

    Dodati na to i da Argentina već godinama ima ogromnu inflaciju i emigraciju. Šteta što naši fudbaleri nisu otišli malo dalje, bilo bi manje posla za političare da zamajavaju narod...
  • Детелинара

    21.12.2022 11:21
    @Johnny нек се људи радују имају право. А о човечанству и напретку не брини, ту су константни ратови и пљачке из којих један део света напредује, а други живи као сиротиња па им је једина радост у животу фудбал.
  • Milenko

    21.12.2022 11:06
    Ljudska glupost je stvarno veća od svemira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet