Flaširana voda pet proizvođača povučena sa tržišta u Bosni i Hercegovini

Agencija za bezbednost hrane BIH tražila je povlačenje s tržišta Bosne i Hercegovine flaširanih voda pet proizvođača.
Flaširana voda pet proizvođača povučena sa tržišta u Bosni i Hercegovini
Foto: Pixabay
Kako se navodi, za njih nije izdato rešenje o priznavanju prirodnih mineralnih, izvorskih i stonih voda.
Agencija je saopštila da nepostojanje tog rešenja o priznavanju svojstava ne znači da te vode sadrže nešto što ne bi trebalo.
Sa tržišta su povučene prirodna negazirana voda "Ledena", koju proizvodi i puni firma "Gakom" iz Gornje Orahovice kod Gračanice, planinska izvorska voda sa Vlašića "Gora", koju proizvodi firma "Iriškić" iz Jelaha, voda "First", alkalna voda, stona voda bez ugljen-dioksida slovenačkog proizvođača "Fruktal", koju uvozi firma "Bili brig" iz Gruda.
 
S tržišta je povučena i prirodna negazirana mineralna voda prečišćena osmozom "Bibita" kosovskog proizvođača "S.H.P.K", koju uvozi firma "Skuter" iz Sarajeva, kao i prirodna "bogata" mineralna voda i "ekskluzivna" staklena voda "Sirma", turskog proizvođača Sirma Grup, koju uvozi firma "Temax" iz Orašja.
  • Ceca

    21.12.2022 22:18
    Izbegavajte plastiku
    Generalno ne valja piti vodu iz plastike. Plastika se raspada u sitne delice koji se onda taloze u nasem organizmu do kraja zivota. Izbegavajte kad god mozete, narocito deca i trudnice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet