Dečak u Zagrebu zbog petarde ostao bez četiri prsta

Devetogodišnjak iz Zagreba ostao je bez četiri prsta na levoj šaci osim palca, nakon što mu je eksplodirala petarda u ruci.
Dečak u Zagrebu zbog petarde ostao bez četiri prsta
Foto: Pixabay
Hirurzi, anesteziolozi i pedijatri su čak šest sati u operacionoj sali KBC Zagreb pokušavali da spasu šaku dečaku, ali su četiri prsta bila potpuno uništena.
Zamenik direktora KBC-a Zagreb, dr Milivoje Novake, rekao je da je dete, za sada, na lečenju u pedijatrijskoj jedinici intenzivnog lečenja. Dete je i dalje intubirano, jer su mu osim šake stradali i disajni putevi. Naime, nagutao se dima pa je bilo problema prilikom stavljanja tubusa pre operacije.
Navodno je dečak držao u ruci petardu dugu desetak centimetara i debelu oko tri, te je uspeo da je upali šibicama što je izazvalo snažnu eksploziju i uzrokovalo teške povrede. Lekari ističu da je u sekundi dete postalo invalid, i da će lečenje biti dugotrajno i teško.
 
Najverovatnije će za koju godinu pokušati da mu presade neki od nožnih prstiju kako bi barem mogao da hvata levom šakom.
  • Jovica NS

    22.12.2022 14:46
    Prvenstveno treba debelo kazniti one koji prodaju to smeće...
  • NN

    22.12.2022 13:17
    Buka I nista vise
    Pre 23 godine, na Badnje vece, ispred Saborne crkve, neko iz mase mi je ubacio petardu u kapuljacu. Okrenula sam se na osecaj da me je neko povukao. Petarda mi je eksplodirala direktno u uho. Srecna sam sto ne znam ko je to bio. Do sada sam imala 4 operacije uha izazvane rupturom bubne opne, ne cujem dobro, ne znam odakle zvuk dolazi ako sam u guzvi, I od onda imam problem u voznji, posebno na neravnom terenu.
    Danas su petarde zabranjene za upotrebu, ili ne?
    Nemojte se zavaravati sa "bezbednom upotrebom" gde decu "dobro" naucite kako da rukuju njima. Ni jedna nije bezbedna.
    O smislu pucanja petarde... pomislite samo kako je bebama. Teror bez ikakvog smisla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet