U najavi povećanje poreza za Ruse koji su napustili zemlju od početka rata

Vjačeslav Volodin, predsednik ruskog parlamenta Dume, rekao je da njegov donji dom priprema zakon kojim bi se povećao porez za ljude koji su napustili zemlju.
U najavi povećanje poreza za Ruse koji su napustili zemlju od početka rata
Foto: Pixabay

To je uradio veliki broj Rusa od kada je u februaru počeo rat u Ukrajini.

"Ispravno je ukinuti povlastice onima koji su napustili Rusku Federaciju i uvesti povećanu stopu poreza za njih. Radimo na odgovarajućim izmenama zakonodavstva", napisao je Volodin na Telegramu.

Broj Rusa koji su napustili zemlju od početka invazije na Ukrajinu je nepoznat.
 
Pojedini ruski mediji su objavili da je do početka oktobra iz Rusije otišlo i do 700.000 ljudi pošto je u septembru najavljena mobilizacija i do 300.000 vojnika. Vlasti su tada odbacile tu procenu.
 
Porez na dohodak od 13 odsto poslodavci automatski odbijaju od plate svojim zaposlenima. Rusi koji rade u inostranstvu, a ruski su poreski obveznici, moraju porez da plaćaju samostalno ruskoj Saveznoj poreskoj službi.
 
"Svi znamo zašto su pobegli. Oni koji su shvatili da su pogrešili su se već vratili. Ostali treba da shvate: velika većina društva ne podržava njihov čin i veruje da su izdali svoju zemlju, rodbinu i prijatelje", kazao je Volodin.
  • Taman

    25.12.2022 20:18
    I to je ok
    Otkupili se. Neću da ratujem, plaćam državi za to da me pusti na miru. Pa ja bih taj deal sa državom prihvatio. Volim ja moju zemlju, ali ne baš toliko da se koljem za nju.
  • BoeserWolf

    25.12.2022 19:12
    ono kad izdajnici ruskog naroda (kgb izrodi koji upravljaju kadrovima preminule komunističke partije) prozivaju nekog da je izdajnik.

    "Ispravno je ukinuti povlastice onima koji su napustili Rusku Federaciju i uvesti povećanu stopu poreza za njih."

    Koje povlastice? Da pogine u Ukrajini jer se kukavice iz Kremlja igraju rata?
  • Куп је битан

    25.12.2022 18:45
    Одувек се Русија према своме становништву односила као према репроматеријалу. Уз Кину, то је земља која је побила највише својих грађана у савременој историји. Захваљујући оваквим законима неке паметније земље добиће образовано становништво и увећаће свој стваралачки потенцијал.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.