Putinova novogodišnja čestitka Vučiću: Računam na dalji rast konstruktivne saradnje

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je liderima stranih država i vlada predstojeću 2023. godinu.

U čestitki upućenoj predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Putin je istakao da su "rusko-srpski odnosi ove godine nastavili da se razvijaju na principima strateškog partnerstva", objavljeno je na sajtu Kremlja, prenosi Sputnjik.

Kako se navodi, Vladimir Putin je konstatovao da su "rusko-srpski odnosi u odlazećoj godini nastavili progresivno da se razvijaju na principima strateškog partnerstva: jačala se praktična saradnja u trgovinskoj, ekonomskoj i kulturno-humanitarnoj sferi, produbljivani su poverljivi politički dijalog i koordinacija napora u međunarodnim i regionalnim poslovima, za čim posebno postoji potreba u aktuelnoj teškoj geopolitičkoj situaciji".
"Računam na to da ćemo zajedničkim naporima uspeti da obezbedimo dalji rast konstruktivne i višestrane bilateralne saradnje za dobrobit bratskih naroda Rusije i Srbije", istakao je predsednik Rusije u svojoj čestitki.
 
Putin je čestitao nastupajuću 2023. godinu i predstojeće praznike i drugim liderima stranih država i vlada, između ostalih predsednici Indije Draupadi Murmi i premijeru Narendri Modiju, a uputio je božićnu i novogodišnju čestitku i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, ističući da su, uprkos teškoj međunarodnoj situaciji, odnosi između zemalja zadržali pozitivnu dinamiku.
 
Putin je čestitao praznike i predsedniku Jermenije Vagnu Hačaturjanu i premijeru Nikoli Pašinjanu, predsedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu, predsedniku Kazahstana Kasimu Žomartu Tokajevu i beloruskom lideru Aleksandru Lukašenku.
 
U čestitki kineskom predsedniku Si Đinpingu, Putin je izrazio uverenje da će zajedničkim naporima uspeti da podignu saradnju između zemalja na još veći nivo, na dobrobit ruskog i kineskog naroda, u interesu jačanja stabilnosti i bezbednosti.
 
Ruski lider je uputio čestitku i turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu.
 
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da "ruski predsednik neće čestitati Novu godinu liderima neprijateljskih zemalja".
  • Dacha

    01.01.2023 10:26
    Srećna NG
    Ruskom narodu želim da se pre svega otarasi tebe! Sve i da nisi pokrenuo svoju diletantsku avanturu razrušio susednu zemlju i poslao desetine hiljada svojih mladića u smrt, ništa dobro nisi zaslužio. Iskompleksirani kepec.
  • /

    31.12.2022 11:36
    /
    eno kaze da se niste culi mesecima.
    more mrs naskupljali ste se ovde u ns.
    samo eu spasava ovaj govnjivi narod
  • micko

    31.12.2022 11:15
    Po onom kome je čestitao- gotov je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je izveo napad unutar Irana, rekao je američki zvaničnik za CNN, o akciji koja preti da gurne region dublje u sukob.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.