Stoltenberg: NATO mora da poveća proizvodnju oružja zbog rata u Ukrajini

NATO mora da poveća proizvodnju oružja kako se rat u Ukrajini i dalje nastavlja i potrebe Kijeva rastu, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.
Stoltenberg: NATO mora da poveća proizvodnju oružja zbog rata u Ukrajini
Foto: Pixabay

Zapadne zemlje moraju biti spremne da pruže dugoročnu podršku Ukrajini jer Rusija ne pokazuje znakove popuštanja, rekao je Stoltenberg za BBC.

On je ocenio da će vojna podrška osigurati opstanak Ukrajine kao suverene zemlje i naterati Rusiju da pregovara o prekidu rata.

"Na primer, za artiljeriju trebamo ogromne količine municije, trebamo rezervne delove", rekao je lider vojnog saveza 30 zemalja za BBC, prenosi RSE.
 
"Moramo povećati proizvodnju i to je upravo ono što saveznici rade", rekao je Stoltenberg.
  • Realista

    02.01.2023 18:37
    plan
    Pa u tome je i cela poenta, zar ne?
  • SRB IN

    02.01.2023 15:48
    Jadni Nato
    Nato je zvanično umro 1999. godine kad nas je bombardovao na svoju ruku. To nije odbrambeni nego napadački savez. Ukrajina nije ušla u NATO ali je NATO ušao u Ukrajinu. Amerika koristi Nato za svetsku hegemoniju. Oni su novi rajh....
  • Joca

    02.01.2023 15:38
    Nije teško razmišljati i delati normalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.