VIDEO: Ekološki aktivisti isprskali narandžastu farbu po ulazu u sedište Vlade Francuske

Aktivisti ekološkog kolektiva "Poslednje renoviranje" (Derniere Renovation) su u Parizu narandžastom farbom isprskali ulazna vrata sedišta Vlade Francuske.

Oni su to uradili da bi osudili "neaktivnost vlasti" u rešavanju pitanja klimatskih promena.

Dvojica aktivista su oko podneva aparatima za gašenje požara napunjenim narandžastom bojom uspela da isprskaju deo fasade i ulazna vrata sedišta Vlade u delu gde je kabinet premijerke Elizabet Born koja je 2019. i 2020. godine bila ministarka ekologije.
Potom su se na društvenim mrežama pojavili video snimci te akcije, a žandarmerija je privela aktiviste.
 
Kolektiv je saopštio da će aktivisti nastaviti da koriste nenasilna sredstva pobune sve dok Vlada bude nastavila "svoju zločinačku neaktivnost" i pozvali građane da im se pridruže u građanskom otporu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet