Putin naložio prekid vatre na Badnji dan i Božić

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je da se uvede režim prekida vatre na liniji razdvajanja u Ukrajini od podne 6. januara do ponoći 7. januara, saopštio je Kremlj.

"Uzimajući u obzir obraćanje njegove svetosti patrijarha Kirila, poručujem ministru odbrane Ruske Federacije da uvede režim prekida vatre na celoj liniji razdvajanja u Ukrajini od 12.00 6. januara do 24.00 7. januara", navodi se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Putin je takođe pozvao ukrajinsku stranu da proglasi prekid vatre kako bi se vernicima omogućilo da prisustvuju bogosluženjima na Badnje veče i na Božić.

Ranije je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril pozvao na božićno primirje.
 
"Ja, Kiril, patrijarh moskovski i cele Rusije, obraćam se svim stranama uvučenim u međusobni sukob, apelujući na obustavu vatre i uspostavljanje božićnog primirja od 12 časova 6. januara do 24 časa 7. januara, kako bi pravoslavni narod mogao da prisustvuje službi na Badnji dan i na dan Hristovog rođenja", navodi se u saopštenju.
  • /

    05.01.2023 22:13
    /
    @ops
    dobro se secam sta je sve prethodilo oluji. nije tamo bilo samo ustasa.
    oluja se desila uz saradnju sa beogradom kao i sve sto je prethodilo.
    krajina je mogla biti posebna drzava u drzavi da je bg prihvatio
  • Dejan sa Popovice

    05.01.2023 19:32
    Ludak
    Botoksirani kepec vodi Rusiju ka uništenju,raspašće se na 20 - tak državica.Nema primirja dok se ne povuku iz cele Ukrajine,a to bi bio njegov kraj.Razne opskurne bitange ( Wagnerovci i Kadirovci ) vode rusku ratnu mašineriju.Svi Putinovi potezi idu na ruku Zapada i Kine,vratiće Ruse 100 godina u nazad.
  • Grundfos

    05.01.2023 18:51
    Ranko
    Kako nije napao? Od 2014 godine napadaju. Nadam se da će prestati ovaj besmisleni rat

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.