Počinje primirje u Ukrajini: Bez rata do Božića

U Ukrajini bi danas trebalo da stupi na snagu primirje koje je Rusija naložila za božićne praznike, što je prvi veliki prekid vatre od početka ruske invazije na tu zemlju.
Počinje primirje u Ukrajini: Bez rata do Božića
Foto: Beta/AP

Ukrajina i njeni saveznici smatraju da je Rusija donela takvu odluku da bi dobila na vremenu.

Posle poziva poglavara Ruske pravoslavne crkve, patrijarha Kirila i predloga turskog predsednika Tajipa Redžepa Erdogana, ruski predsednik Vladimir Putin naredio je vojsci da poštuje primirje koje treba da počne danas u podne.

Prekid vatre bi trebalo da traje do sutra, na dan Božića, u ponoć.
 
Do sada nije bilo primirja na celoj teritoriji Ukrajine, ali je bilo lokalnih dogovora o prekidu vatre - tako je bilo u aprilu i maju, kada su evakuisani civili iz fabrike u Marijupolju.
 
Rusija je 24. februara počela invaziju na Ukrajinu.
  • SLK

    06.01.2023 15:07
    @Lala
    Cenim tvoj crni humor.
    Nazalost on nije od inteligencije, naprotiv
  • Lala

    06.01.2023 11:50
    Crnjak
    Agresor proglasio primirje??! Udarite ih sada kada je banda na okupu. Po mogucnosti direktno na Moskvu.
  • Samo pitam

    06.01.2023 11:45
    Mir traži čovek koji je plemenito naredio svakodnevno uništavanje civilne infrastrukture - električne mreže, toplovoda u gradovima, vodovoda i sve to u zimskim uslovima ... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.