Ministar u BiH: Na području Republike Srpske ekstremne grupe iz Rusije i Srbije

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić uputio je pismo komandantu Eufora u BiH general-majoru Antonu Veseliju zbog bezbednosnih pretnji u vezi sa obeležavanjem 9. januara.
Ministar u BiH: Na području Republike Srpske ekstremne grupe iz Rusije i Srbije
Foto: 021.rs
Cikotić je u pismu obavestio Veselija da infomacije obaveštajnih i bezbednosnih struktura upućuju na moguće prisustvo nekoliko radikalnih i ekstremističkih grupa iz RS, Srbije i Rusije na području Republike Srpske.
Podsetio je i na reakcije boračkih udruženja u Kantonu Sarajevo, koje smatraju da je proslava Dana RS 9. januara neoprihvatljiva, s obzirom na to da je Ustavni sud BiH obeležavanje ovog datuma proglasio neustavnim, saopštilo je ministarstvo bezbednosti BiH.
Imajući u vidu moguće pretnje miru i bezbednosti u BiH koje ovaj događaj može da prouzrokuje, Cikotić je, navodi se u saopštenju, izrazio očekivanje da EUFOR-a u skladu sa mandatom i ovlaštenjima preduzme adekvatne mere kako bi se obezbedilo zakonsko i ustavno funkcionisanja svih institucija, kao i mira i bezbednosti u Bosni i Hercegovini.
  • Stefana

    07.01.2023 00:34
    Gledajući u komšijsku avliju, gospodin ministar nije primetio prisustvo vehabija u federaciji? Oni ne predstavljaju pretnju bezbednosti? Zanimljivo.
  • љесм

    06.01.2023 23:48
    Као неко ко је из РС противим се екстремизму са било које стране (ако постоји) и слажем се да треба да се регулише све што би могло да вријеђа Бошњаке на било који начин, али се такође противим сталним нападима на РС која је један од кључних постулата мира и мировног споразума и прикривеним тежњама да се унитаризује БИХ.
    Не мислим да је паметно прослављати 9 јан. са било каквим ратним асоцијацијама.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet