FOTO Putin čestitao Božić: Praznik koji nas inspiriše na milosrđe, saosećanje, dobrotu i pravdu

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je božićnu čestitku Rusima i pravoslavnim vernicima, ističući da je Božić praznik koji inspiriše ljude na dobra dela.
FOTO Putin čestitao Božić: Praznik koji nas inspiriše na milosrđe, saosećanje, dobrotu i pravdu
Foto: Beta/AP
"Od srca vam čestitam Božić! Ovaj svetli praznik koji svi vole inspiriše ljude na dobra dela i namere, služi za uspostavljanje trajnih duhovnih vrednosti u društvu i moralnih smernica kao što su milosrđe, saosećanje, dobrota i pravda", rekao je ruski predsednik.
Predsednik je istakao konstruktivan doprinos Ruske pravoslavne crkve i drugih pravoslavnih konfesija u Rusiji jedinstvu društva, očuvanju istorijskog sećanja, vaspitanju omladine i jačanju institucije porodice.
"Crkvene organizacije daju prioritet međunacionalnom i međureligijskom miru i slozi u našoj zemlji, brinu o onima kojima je pomoć potrebna, podržavaju naše borce koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji. Taj veliki, mnogostrani, istinski požrtvovan rad je dostojan najiskrenijeg poštovanja", rekao je Putin.
 
 
Putin je poželeo pravoslavnim hrišćanima i svima koji obeležavaju Božić zdravlje, uspeh i sve najbolje.
 
Ruski predsednik prisustvovao je sinoć Božićnoj liturgiji u Sabornoj crkvi Blagoveštenja u Kremlju.
  • Popaj

    08.01.2023 13:23
    Kasapin
    Veliki kasapin svih slovena se poziva na milosrdje
  • Megido

    07.01.2023 18:37
    Duhovnik I kasapin
    Divno rečeno! E, pa par informacija kako ovaj  'duhovnik' pokazuje milosrđe! Tako što u Rusiji i na Krimu, hapsi i zatvara Jehovine svedoke od 2017. Pri tom se posebno ostrvio na mlađe žene, ali i decu. Naročito ga plaše starice od preko 80 god. kojima do zuba naoružani FSB specijalci sa fantomkama upadaju kroz prozore u cik zore i odvode ih u zatvore iako su neke čak preživele infarkt i moždani udar! Sudovi ih pri tom osuđuju na 3-6 god. zatvora, a kazna odmah stupa na snagu! A zašto? Kakav su akt terorizma počinili ti ljudi? Presuda je izrečena samo zato što čitaju Bibliju i govore drugima o njoj. 
    Hrišćanski gosn Putine nema šta, Bog vas blagoslovio da se opametite dok ne bude dockan, jer kako reče apostol Pavle - Strašno je pasti u ruke živog Boga (Jevrejima 10:31).
  • Od ovoga se jako

    07.01.2023 18:17
    tesko oporavlja!
    Srbija 91' jednako Rusija 2023' ce. Jednako ce se i zavrsiti, prije ili kasnije. Srbija 2023' jednako sta i Srbija 91' i to je ono porazno po srbijansko drustvo. Sretan Bozic! Pozdrav istomisljenicima u NS u sa podrucja Srednjeg Jadrana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet