Kadirov: Zapadna pomoć Ukrajini je funkcionalna šema za pranje novca

Lider Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da je zapadna pomoć Ukrajini "funkcionalna šema za pranje novca".

"Vidim da su neki zabrinuti zbog strane pomoći Ukrajini. Ne brinite. Ovo je funkcionalna šema za pranje novca. Zapadni i ukrajinski zvaničnici će proneveriti ta sredstva, a ne više od 15 odsto celokupne pomoći će stići do rovova", napisao je Kadirov na svom "Telegram" kanalu.

Kadirov je istakao da nema potrebe za brigu o neprijateljstvima koja se trenutno dešavaju na ruskoj teritoriji.

"To su naši regioni koji su se opredelili da se pridruže našoj državi radi zaštite svog naroda od satanističkih akcija ukrajinskih i NATO nacionalista", istakao je Kadirov.
 
SAD su 6. januara objavile novi paket pomoći Ukrajini u vrednosti od preko tri milijarde dolara.
 
Iz Bele kuće navode da će pomoć biti obezbeđena direktno iz rezervi Pentagona, a uključiće oklopna vozila "bredli", samohodne haubice, oklopna borbena vozila MRAP, rakete protivvazdušne odbrane i drugo oružje i municiju, podseća TASS.
  • Dalj

    19.01.2023 13:06
    To znamo.
  • Ime

    09.01.2023 12:08
    Za razliku od nadaleko cuvenog Cecenskog pravnog poretka.
  • Objasni

    09.01.2023 05:59
    @Dusko
    A u čemu se ogleda ta stabilnost Rusije i Kine?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.