Požar u hemijskoj fabrici u Ilinoisu, radnici i deo stanovništva evakuisani, nema žrtava

Delu žitelja mesta La Sal na severu američke savezne države Ilinois preporučeno je da odu u skloništa zbog požara koji je izbio u obližnjoj fabrici hemikalija.
Požar u hemijskoj fabrici u Ilinoisu, radnici i deo stanovništva evakuisani, nema žrtava
Foto: Pixabay
Vatrogasci se bore vatrenom stihijom koja je proizvela ogroman stub dima.
Požar u fabrici Karus Kemikal pojavio se jutros po lokalnom vremenu, pa su lokalni zvaničnici pokrenuli postupak uzbunjivanja stanovništva i preporučili onima koji žive blizu postrojenja da se sklone.
Vatrogasna služba grada La Sal je saopštila da ljudi treba izbegavaju oblast fabrike i puste vatrogasce da gase vatru. Radnici Karus Kemikala su evakuisani iz fabrike i svi su na broju, saopštila je gradska policija i dodala da nema podatke da je iko povređen.
 
Prema izveštajima, oko devet ujutro po lokalnom vremenu začule su se eksplozije, a onda se pojavio i dim. Agencija za zaštitu životne okoline države Ilinois saopštila je da još prikuplja podatke i da će otići na lice mesta.
 
La Sal se nalazi na oko 145 kilometara jugozapadno od Čikaga. Karus Kemikal proizvodi kalijum permanganat, oksidans koji se koristi u tretmenu pijaće vode, otpadnih voda, industrijskih hemikalija i za razne druge potrebe, navodi se na sajtu kompanije.
  • Apsurdistan

    12.01.2023 09:22
    Uređena država:
    Požar u hemijskoj fabrici u Ilinoisu, radnici i deo stanovništva evakuisani, nema žrtava.

    Srbija:
    Usled curenja amonijaka, dva muškarca su preminula, 51 osoba je hospitalizovana, a zbog vanredne situacije, škole u tom gradu danas neće raditi.
    Ministarka Vujović o amonijaku u Pirotu: "Što ja moram da znam, ja treba da merim količinu?"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet