Eksplodirao gasovod koji povezuje Litvaniju sa Letonijom

Gasovod koji povezuje Litvaniju sa Letonijom eksplodirao je u okrugu Pasvalis u Litvaniji, a prema preliminarnim informacijama nema povređenih, javila je Litvanska radiotelevizija (LRT).
Eksplodirao gasovod koji povezuje Litvaniju sa Letonijom
Foto: Pixabay (ilustracija)
Portal LRT preneo je da je oko 17 časova policija obaveštena o eksploziji na gasovodu u selu Pasvalis Vienkiemiu, dok su službenici policije prijavili da gori otvoreni plamen.
Kompanija Amber Grid saopštila je da se dogodila se eksplozija u magistralnom gasovodu, ali da je oko 19 časova požar lokalizovan.
Gradonačelnik regiona Pasvalisa Gintautas Geguzinskas potvrdio je radiju LRT ​​da je eksplodirao gasovod visokog pritiska u blizini autoputa Pasvalis-Šauljaj.
 
"U blizini nema stambenih zgrada, ali niko ne zna sa koje udaljenosti će biti potrebno evakuisati stanovnike“, rekao je on.
 
Prema rečima Geguzinskasa, specijalne službe rade na licu mesta, a saobraćaj je privremeno obustavljen.
 
Nešto kasnije predstavnica okružne policije saopštila je da je doneta odluka da se obližnje selo Valakelies evakuiše.
  • Pera Minhen

    14.01.2023 13:18
    Lici
    mi na Vulinovo delo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.