Micotakis najavio opšte izbore u Grčkoj na proleće

Grčki premijer Kirijakos Micotakis objavio je da će opšti izbori biti održani na proleće, dok glavna opoziciona partija vrši pritisak za prevremene izbore.
Micotakis najavio opšte izbore u Grčkoj na proleće
Foto: Pixabay

"Izbori će se održati na proleće i to u trenutku kada budemo takoreći stigli do kraja četvorogodišnjeg mandata", rekao je Micotakis.

Grčke opozicione partije vrše pritisak na vladu od kraja leta i traže ostavku Micotakisa i prevremene izbore posle skandala o telefonskom prisluškivanju koji je pogodio konzervativnu vladu.
Kirijakos Micotakis koji je priznao da je obaveštajna služba EYP nadizrala šefa grčke socijalističke partije (Pasok-Kinal) Nikosa Andrulakisa, više puta je negirao da je koriščen ilegalni softver Predator i slučaj je predao sudskim organima.
 
Levičarska opozicija optužuje konzervativce i pre svega premijera da hoće da prikriju skandal.
 
Aleksis Cipras, šef glavne opozicione partije Siriza otvoreno je pozvao premijera da podnese ostavku tokom burnih parlamentarnih rasprava.
 
Nedavne ankete pokazuju prednost vladajuće partije Nova demokratija od oko osam odsto u odnosu na Sirizu.
 
Međutim, sa proporcionalnim izborima i na osnovu anketa objavljenim do sada, nije neverovatno da bude koaliciona vlada, rekao je Nikos Demercis, profesor političke sociologije i komunikacija na univerzitetu EKPA.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.