Turska za sada ne može da ratifikuje članstvo Švedske u NATO-u

Turska nije za sada u poziciji da ratifikuje članstvo Švedske u NATO-u, izjavio je danas bliski saradnik turskog predsednika Ibrahim Kalin.
Turska za sada ne može da ratifikuje članstvo Švedske u NATO-u
Foto: Pixabay
"Nismo u poziciji da pošaljemo zakon (na ratifikaciju) u parlament, imamo pravi problem po tom pitanju", rekao je Kalin i dodao da postoji mogućnost da poslanici odbace tekst.
Turske vlasti su u četvrtak osudile video montažu koju je napravila grupa bliska Radničkoj partiji Kurdistana (PKK) u Švedskoj, a koja prikazuje predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana obešenog sa oznakom da je diktator.
Potom je na razgovor pozvan švedski ambasador u Turskoj.
 
Taj incident dolazi pošto Turska od maja blokira ulazak Švedske i Finske u NATO, optužujući ih da na svojim teritorijima skrivaju članove PKK, organizacije koju smatraju terorističkom.
 
"Angažovani smo u tom procesu šest, sedam meseci i nije dobro za Švedsku da se pokazuje u takvom svetlu", rekao je Kalin i dodao da će takvi incidenti, ukoliko budu nastavljeni, usporiti proces prijema Švedske u NATO.
 
Prema njegovim rečima, Švedska mora da pošalje "jasnu poruku" o ponašanju članova PKK na svom tlu.
  • Kokice

    14.01.2023 21:20
    I gledam
    Ahahahaha, potpuna zabava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet