Identifikovane i uhapšene četiri osobe zbog napada na Beograđane na Ilidži

Sarajevska policija je identifikovala i uhapsila četiri osobe osumnjičene za napad na grupu roditelja dece iz Beograda koja učestvuju na regionalnom turniru u Sarajevu.
Identifikovane i uhapšene četiri osobe zbog napada na Beograđane na Ilidži
Foto: Pixabay
Oni se terete za nasilničko ponašanje, piše Klix.ba.
Uhapšeni su E. B. (20) iz opštine Novi grad Sarajevo, A. T. (27) i H. D. (28) iz Ilidže i E. H. (23) iz Vogošće.
Oni su su u pritvoru Kantona Sarajevo i tokom dana će nad njima biti sprovedena kriminalistička obrada.
 
Policija nastavlja dalji rad na rasvetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za jučerašnji događaj u kojem je jedna osoba lakše povređena nožem ispred hotela na Ilidži, tokom održavanja internacionalnog turnira za dečake u malom fudbalu.
 
"Jedan od roditelja je uboden nožem, na sreću bez težih povreda. Otpušten je u hotel. Zahvaljujemo svima koji su se javili da ponude bilo kakvu pomoć... Deca su bezbedna, policija je u hotelu, nema nikave tenzije, nastavljen je turnir. Ostaćemo da završimo turnir zbog dece", izjavio je sinoć sekretar Fudbalskog kluba Zvezdara Ivan Stojimirović.
 
Oglasili su se brojni zvaničnici iz BiH i Srbije koji su osudili ovaj događaj. Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić se odmah sastala sa gostima koji su napadnuti na Ilidži, a nemili događaj je osudio i premijer KS Edin Forto.
  • vr

    15.01.2023 18:17
    info
    Za one koji ove napade opravdavaju ratnim zbivanjima u Sarajevu, informacija da je sarajevsko naselje Ilidža tokom rata bilo pod srpskom kontrolom i da su muslimanske granate sa planine Igman neprestano padale po Ilidži. Najrazrušenije sarajevsko naselje tokom rata i neposredno nakon rata je bila Grbavica, naselje po srpskom kontrolom. Muslimanski snajperi su po Grbavici dejstvovali neprestano i ubijali sve što se miče. Ovo bi bile jako korisne informacije za one koji neprestano drobe o srpskoj "opsadi Sarajeva", a nemaju blage veze niti o geografiji Sarajeva, niti o ratnim zbivanjima.
  • Telep

    15.01.2023 12:43
    @bananarama
    A koliko još Srbi treba da razumeju "opravdani" gnev Bošnjaka zbog onoga što se dešavalo 90-ih?
    Da li po toj logici svako Hrvatsko dete koje dođe u Srbiju može očekivati da bude izmaltretirano zbog zločina NDH? Ili neko Bošnjčko dete zbog viševekovnog Turskog zulima?
    Sram te bilo na tom komentaru! Umesto da osudiš nasilje nad nedužnim ljudima i tačka, ti to nešto elaboriraš i tražiš opravdanje.
  • Tomek,

    15.01.2023 12:10
    Istina,
    Naklon za Bananaramu i Stoleta! Sazeto i istinito!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.