Desetoro do sada uhapšeno zbog napada na Beograđane na Ilidži

Ukupno deset osoba do sada je uhapšeno zbog incidenta na Ilidži, kaže ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević.
Desetoro do sada uhapšeno zbog napada na Beograđane na Ilidži
Foto: Pixabay
"Najnovije informacije su da je osam osoba lišeno slobode, a pre deset minuta sam se čuo sa komesarom policije u Sarajevu gospodinom Selimovićem – uhapšene su još dve osobe kojih nema na snimku, ali koje su navodno učestvovale u događaju tako što su podstrekivale ovih osam da rade to što su radili", kaže za RTS ambasador Đorđević.

Dodaje da je zadovoljan postupanjem kantonalne policije, jer su brzo reagovali, odmah izašli na lice mesta, a deci i roditeljima je dato obezbeđenje.

"Svuda imate dobrih i loših ljudi, očigledno su ovo uradili loši ljudi. Ko im je rekao, ko ih je podstrekivao – to je stvar za nadležne organe BiH", naglasio je Đorđević u izjavi za RTS.
 
Taj incident dogodio se u okviru međunarodnog fubalskog turnira za decu, a napadnuti su roditelji članova Fudbalskog kluba Zvezdara iz Beograda.
 
Prema pisanju medija, u drugom incidentu, mladi igrači kluba iz Splita skandirali su "Ubij, ubij Srbina". Trener je pokušao to da spreči, ali kasno. Klub je sankcionisan i odmah isključen sa takmičenja.
  • Mina

    15.01.2023 22:53
    Poslati su
    od strane koga.To nas zanima.Posto huligani navijacki pripadaju odredjenim politickim strukturama.
  • Zaludni

    15.01.2023 21:25
    tako se to radi
    Da im pošaljemo ljude na obuku
    Mada mislim da bi i oni sve to znali samo kad bi hteli ili smeli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.