Kristin Lambreht podnela ostavku na funkciju ministarke odbrane

Nemačka ministarka odbrane Kristin Lambreht saopštila je da je podnela ostavku i navela da je zatražila od kancelara Olafa Šolca da je razreši dužnosti.
Kristin Lambreht podnela ostavku na funkciju ministarke odbrane
Foto: Beta/AP
Ovaj potez kulminacija je rastućeg skepticizma u pogledu njene sposobnosti da dovede nemačku vojsku u formu i da vodi zemlju u oživljavanju dugo zanemarivanih oružanih snaga i to usred rata u Ukrajini.
Nemački mediji prethodih dana izveštavali su da je Lambreht očigledno odlučila da se povuče. U izveštaju "Bilda" navodi se da je razlog planirane ostavke njena spoznaja da je Ministarstvu odbrane potreban novi početak.
Kako prenosi "Bild", u krugovima vlade i SPD-a već se razgovara o novoj osobi na toj funkciji. Dobre šanse bi imala poverenica Bundestaga za odbranu Eva Hegl (SPD).
 
Kao moguća naslednica Lambreht, kako navodi "Zidojče cajtung", pored Hegl, u igri je i parlamentarna državna sekretarka za odbranu Zimtje Meler (SPD). Prema "Špiglu" smatra se da je moguća i rokada u kabinetu: ministar rada Hubertus Hajl (SPD) mogao bi da pređe u Ministarstvo odbrane.
  • Mila

    18.01.2023 13:58
    Sasa Radulovic
    Sasa Radulovic je podneo ostavku posle 4 meseca. Potom je osnovao stranku Dosta je bilo. Predstavlja jedinu pravu opoziciju danas u Srbiji. Nudi pametna resenja i zna da obrazlozi. Treba ga zapratiti na mrezama,jer jedino se tamo pojavljuje sada. Nadam se da biti na sledecim izborima.
  • Djoka

    16.01.2023 19:10
    E jeste. Sasa Radulovic. Mislim da je on posle osnovao onu stranku Dosta je bilo, ali je svojevremeno bio ministar u Vladi i nakon par meseci podneo je ostavku.

    Mislim da je bio jos jedan, onaj mladi vunderkind, oko 30ak godina starosti, koji je bio ministar finansija ako se dobro secam. Eto.
  • Ops

    16.01.2023 17:39
    Podsetnik,ta ministarka je javno rekla da je ne zanima misljenje Nemackog naroda i da ce ona pomagati Ukrajini. Cudime da nije smenjena ili je ovo kompromisno resenje- politika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.