Francuska zamrzla sve bankovne račune medijske kuće Raša tudej

Francuska je zamrzla sve bankovne račune medijske kuće Raša tudej u toj zemlji (RT Frans), preneo je danas Mond, koji je imao uvid u internu prepisku šefice te medijske kuće Ksenije Fedorove.
Francuska zamrzla sve bankovne račune medijske kuće Raša tudej
Foto: Pixabay
Sav novac na našim računima je blokiran po zahtevu generalnog direkorata Trezora, napisala je Fedorova, prenosi portal Politiko.
Fedorova je u prepisci istakla da takav potez francuske država onemogućava normalan rad tog medija. 
Sputnjik i RT su zabranjeni u martu, uz obrazloženje da mora da se suzbije ruska kampanja dezinformacije u toku invazije Rusije na Ukrajinu. Politiko podseća da je RT Francuska nastavila da emituje sadržaj iz svog biroa u Parizu, a program je emitovan za afričke frankofone zemlje.
 
Program RT Francuska bio je dostupan i na onlajn platformama, uprkos sankcijama EU.
 
Zamrzavanje novca je naloženo na osnovu devetog kruga sankcija protiv Rusije, koje su usvojene u decembru, napisala je Fedorova, a znači da RT Francuska verovatno neće biti u mogućnosti da isplati plate zaposlenima.
  • Nemanja

    20.01.2023 14:08
    Preferiram kada ratnohuškačke medujske kuće fasuju tretman iz 99-e.
  • Pera Peric

    20.01.2023 07:50
    Lopovi!
  • Aleksej

    20.01.2023 07:18
    Xexe
    Svako ima svoju verziju istine ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet