SAD će Vagner grupu označiti kao transnacionalnu kriminalnu organizaciju, dodatne sankcije

Ministarstvo finansija SAD odlučilo je da uvede dodatne sankcije ruskoj privatnoj vojnoj kompaniji Vagner grupa, koja pomaže snagama Rusije u invaziji na Ukrajinu.
SAD će Vagner grupu označiti kao transnacionalnu kriminalnu organizaciju, dodatne sankcije
Foto: Pixabay
Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi objavio je da će Ministarstvo finansija SAD označiti Vagner grupu kao značajnu transnacionalnu kriminalnu organizaciju u narednim danima.

Bela kuća je takođe objavila slike na kojima se vidi kako Rusija preuzima pošiljku oružja iz Severne Koreje za koju je navela da je namenjena jačanju snaga Vagner grupe, čiji se pripadnici bore rame uz rame sa ruskim vojnicima u Ukrajini.

Vlada SAD je objavila i sliku od 18. novembra za koju tvrdi da prikazuje ruske vagone koji putuju između Rusije i Severne Koreje.
 
Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena prva je optužila Severnu Koreju da snabdeva Rusiju oružjem.
  • Anita

    22.01.2023 10:24
    Bata Niš @ Naravno, Nislije daju i specijalnu podrsku demokratskim kasetnim bombama! Nije svaka bomba ista!
  • Bata Niš

    21.01.2023 11:16
    Amerika označila Vagner grupu
    Borba protiv diktature i diktatora bilo koga: Putina, Lukašenka, SiĐipinga, Gadafija, Sadama, Asada i bilo koga sličnog je legitimna i neophodna. Protiv takvih sve mere su dozvoljene.
  • Boško

    21.01.2023 01:07
    Rotkvarija
    I Rusija optužuje Amere i zap. Evropljani da naoružavaju Ukrajince. I šta ćemo sad ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet