Protest desničara u Madridu protiv vlade

Nekoliko desetina hiljada ljudi protestovalo je u Madridu protiv levičarske vlade premijera Pedra Sančesa uz podršku desničarske opozicije i ekstremne desnice.
Protest desničara u Madridu protiv vlade
Foto: Pixabay

Demonstranti, koji su mahali španskim zastavama, zatražili su ostavku Sančesa, a neki od njih su nosili njegov portret precrtan sa natpisom "Izdajnik".

Protest, organizovan na poziv desničarskih organizacija, dobio je podršku glavne opozicione desničarske Narodne stranke i ekstremno desničarske formacije Voks.
Desnica je ogorčena odlukom vlade da ukine krivično delo pobune. Za takvo krivično delo je bilo optuženo devet separatističkih katalonskih lidera zbog njihove uloge 2017. godine u pokušaju secesije oblasti Katalonije od ostalog dela Španije.
 
To delo pobune zamenjeno je drugim krivičnim delom za koje je propisana blaža kazna zatvora.
 
Desničari su takođe kritikovali zakon protiv seksualnog nasilja koji povećava kazne za silovanje, a smanjuje kazne za druge seksualne delikte.
 
Prema anketama, Narodna stranka bi mogla da pobedi na parlamentarnim izborima zakazanim krajem godine, dok su u maju predviđeni lokalni i regionalni izbori u Španiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.