Zelenski kaže da nije zainteresovan za mirovne pregovore sa Putinom

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da "nije zainteresovan" za mirovne pregovore sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.
Zelenski kaže da nije zainteresovan za mirovne pregovore sa Putinom
Foto: FoNet/AP
On je za britansku televiziju Skaj Njuz rekao da nije zainteresovan za mirovne pregovare jer je za njega Putin postao "niko" onda kada je započeo invaziju na Ukrajinu 24. februara prošle godine.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov reagovao je danas na izjavu Zelenskog rečima da je ukrajinski predsednik odavno prestao da bude mogući sagovornik Putinu, prenosi TASS.
"Znamo kakva je obećanja Zelenski dao tokom svoje predsedničke kampanje i nije teško osvežiti sećanje biračima koji su ga izabrali. On nikada nije rešio problem Donbasa, odstupio je od Minskih sporazuma, čak se ispostavilo da nikada nije planirao da ih sprovede, jer se spremao za rat", rekao je Peskov.
 
On je dodao da je zbog toga sam Zelenski "odavno izgubio mogućnost bude potencijalni sagovornik predsednika Putina".
  • Bakkki

    27.01.2023 05:41
    Vidi
    Kako ces da pregovaras, nisi ni svestan. U stvari neces ti pregovarati, nego tvoj naslednik. U stvari nece ni on pregovarati, nego ce samo da stavi potpis na sve sto Rusi budu zahtevali.
  • Nenarodni element

    26.01.2023 23:54
    Ludi Zelenski, da je ispoštovao Minske sporazume niko nebi poginuo, imao bi sve teritorije, sa 2 male autonomije, osim otcepljenog Krima koji je svakako bio Republika u Ukrajini i imao je prava da se otcepi referendumom kao otprilike nekad Hrvatska, Makedonija, Slovenija u Jugoslaviji . Ovako, pustio je da ga Amerikanci i Britanci napale na rat, naoružaju do zuba Nato oružijem, i rezultat toga je Ukrajina sravnjena sa zemljom, i bez 20% teritorije
  • Ташоли

    26.01.2023 22:04
    @Joca
    Јоцо, претпостављам да исто мислите и о НАТО трупама на КиМ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet