Tinejdžerka uhapšena zbog kritikovanja rata na društvenim mrežama

Devetnaestogodišnja Olesja Krivcova iz regiona Arhangelsk je u kućnom pritvoru sa nanogicom nakon što je optužena da je na društvenim mrežama diskreditovala rusku vojsku i opravdavala terorizam.
Tinejdžerka uhapšena zbog kritikovanja rata na društvenim mrežama
Foto: Pixabay
Ruski zvaničnici dodali su Krivcovu na listu terorista i ekstremista, uporedo sa ISIS-om, Al Kaidom i Talibanima, zbog priče na Instagramu o eksploziji na Krimskom mostu u oktobru u kojoj kritikuje Rusiju zbog invazije na Ukrajinu.

Krivcova, studentkinja Arktičkog federalnog univerziteta u severozapadnom gradu Arhangelsku, optužena je da je diskreditovala rusku vojsku jer je na društveonj mreži VK kritikovala rat, prenosi CNN.

Studentkinja je u kućnom pritvoru u stanu svoje majke i zabranjeno joj je da koristi  internet i bilo koje druge vidove komunikacije.
 
Lokalni šef Komunističke partije Aleksandar Novikov je na državnoj televiziji tinejdžerku nazivao budalom koju bi trebalo poslati na prve linije fronta u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa kako bi mogla da "pogleda u oči borbe".
 
Krivcova se prošlog maja suočila sa administrativnom tužbom zbog diskreditacije ruske vojske jer je delila antiratne plakate pa je ponovljeno krivično delo iz istog člana pretvoreno u krivični postupak.
  • /

    30.01.2023 08:24
    Ajde rusofili, lupajte minuse.
  • Sabahudin

    30.01.2023 06:07
    Omerović
    Tinejdžerka sa 19 godina je punoletna osoba. Umesto nanogice trebali su da joj odrede da godinu dana seče drva u šumi bez prava korišćenja mobilnog. Zapravo, samo nakon jednog dana u šumi ne bi joj mobilni pao na pamet...
  • fotr

    29.01.2023 20:17
    Zemlja koja je svojevremeno pobedila fašizam u Nemačkoj nije uspela da pobedi fašizam unutra sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet