Sve više penzionera u Nemačkoj prima socijalnu pomoć

Sve više penzionera u Nemačkoj traži pomoć socijalnih službi zbog toga što im penzije nisu dovoljne za podmirenje životnih troškova.
Sve više penzionera u Nemačkoj prima socijalnu pomoć
Foto: Pixabay
U septembru 2022. broj penzionera koji je primao novac u okviru programa osiguranja osnovnih finansijskih sredstava povećan je za 12 procenata u odnosu na septembar 2021, piše Dojče vele.
Prema do sada neobjavljenim informacijama Saveznog zavoda za statistiku, koji su dati na uvid poslaničkoj grupi Levice u Bundestagu, u septembru prošle godine 674.515 penzionera primalo je taj oblik državne pomoći.
Iz statistika je uočljivo da je broj zahteva porastao tokom letnjih meseci, onda kada su najviše počele da se osećaju posledice inflacije.
 
Pravo na taj oblik finansijske pomoći imaju svi penzioneri u Nemačkoj čija ukupna mesečna primanja iznose manje od 924 evra, dok pomoć u finansiranju životnih troškova iznosi 449 evra.
  • Профа

    04.02.2023 22:37
    Ово мора да је нека грешка. Зар у држави благостања неко може да има пензију мању од 1000 евра?
  • Goci bend

    01.02.2023 14:20
    Ne pije vise vode pesma:Ozenicu Svabicu bogata je baba,kada umre da penziju nasledi baraba..
  • Realista

    31.01.2023 20:36
    sistem i haos
    To znači da sistem socijalne zaštite u Nemačkoj fukcioniše za razliku od srbije gde je tražiti pomoć od države čisto gubljenje vremena i energije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet