Uhapšen državljanin Srbije osumnjičen za ubistva dve penzionerke u Nemačkoj

U Nemačkoj je uhapšen tridesetjednogodišnji državljanin Srbije, osumnjičen za dva ubistva i niz nasilnih napada na starije osobe, saopštila je nemačka policija.
On se sumnjiči da je ubio 77-godišnju ženu u decembru 2022. godine, kao i 89-godišnju ženu u januaru ove godine u blizini grada Švebiš Hal na jugozapadu zemlje, preneo je portal Švebiše post.
List navodi da je potraga za osumnjičenim trajala nekoliko nedelja i da su u njoj učestvovale specijalne policijske snage.
"Specijalna jedinica u bliskoj saradnji sa javnim tužilaštvom u Švebiš Halu istraživala je gotovo danonoćno poslednjih nedelja", izjavio je portparol policije u Alenu, najbližem velikom gradu.
 
Tragovi DNK imali ključnu ulogu 
 
Prema rečima glavnog detektiva Jorga Majnharta, tragovi DNK igrali su ključnu ulogu u hapšenju ubice.
 
"Ostali DNK uzorci su trenutno na analizi", rekao je viši javni tužilac Harald Lustig.
 
Osamdesetdevetogodišnja žena otkrivena je mrtva u svom stanu nedaleko od Švebiš Hala, što je navelo policiju da preispita smrt 77-godišnje žene u decembru prošle godine, čije je telo pronađeno u njenom stanu u Švebiš Halu, u blizini Štutgarta. Policija pretpostavlja da su obe žene ubijene.
 
Smrt 94-godišnje žene, čije je telo pronađeno u Švebiš Halu u oktobru 2020. godine u blizini stana 77-godišnjakinje, donedavno je bila nerazjašnjena, jer je slučaj zbog nedostatka dokaza zatvoren u septembru 2021. godine.
 
Istražitelji su identifikovali paralele u sva tri slučaja, budući da su sve žrtve bile starije žene iz istog kraja i ubijene su sredom.
  • zgađen

    02.02.2023 07:51
    Zašto je to tako?
    U inostranim kriminalnim serijama i filmovima uvek se nađe po neka baraba poreklom iz Srbije.
  • Savatije

    02.02.2023 06:04
    Primer
    Kada bi i naši organi reda objavljivati slike kriminalaca umesto da ih puštaju da se brane sa slobode. Ovaj ne bi bio ni optužen da je počinio isto delo ovde, verovatno bi ušao u rijaliti.
  • cure

    01.02.2023 21:45
    odavno
    sam ja prestao da govorim da sam iz srbije....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet