Nemački sud: Skidanje kondoma bez pristanka druge osobe je seksualno napastvovanje

Najviši nemački građanski i kazneni sud objavio je da se skidanje kondoma tokom seksualnog odnosa bez pristanka druge osobe odsad može pravno smatrati seksualnim napastvovanjem.
Nemački sud: Skidanje kondoma bez pristanka druge osobe je seksualno napastvovanje
Foto: Pixabay
Nedavna presuda, iako poništena zbog manje formalne greške, prvi je put da se Savezni sud pravde (BGH) bavio temom takvog seksualnog prestupa.
Odluka suda temelji se na reviziji slučaja kojim se prethodno bavio regionalni sud u Diseldorfu na severozapadu Nemačke, a koji se ticao seksualnog odnosa između žene i IT stručnjaka.
Muškarac je izvadio kondom iz pakovanja u svojoj spavaćoj sobi i pretvarao se da ga je stavio. Žena, koja se okrenula, nije videla da uopšte nije stavio zaštitu.
 
Na suđenju je rekla da se nikad ne bi upustila u seks bez zaštite pa je sud utvrdio da je došlo do seksualnog odnosa bez pristanka.
 
Savezni sud pravde presudio je da je regionalni sud bio u pravu kad je slučaj tretirao kao seksualno napastvovanje. To što je žena imala oralni seks bez zaštite s muškarcem neposredno pre toga bilo je nevažno za slučaj, rekao je sud.
 
Portparol suda je dodao da je regionalni sud muškarca mogao osuditi čak i za silovanje, a ne seksualno napastvovanje.
 
Regionalni sud u Diseldorfa je serijskog korisnika aplikacija za upoznavanje osudio na tri godine zatvora. Međutim, presuda je poništena je iz proceduralnih razloga, jer mu regionalni sud nije na vreme poslao obaveštenje.
  • Top

    02.02.2023 18:06
    ...
    Hahahahaha...ova nemacka je pukla totalno...
  • Licemerno

    02.02.2023 17:47
    A oralnim seksom se kao ne prenose SPB?
    Ne zna se ko je licmerniji, da li ona ili sud. Jasno je da su i ona i sud smatrali kondom samo kao kontraceptivno sredstvo a ne sredstvo za sprečavanje SPB.
  • Shimmy

    02.02.2023 17:27
    mutna prica
    Kolike su sanse da neka osoba bilo kog pola ne moze u toku seksa da prepozna dal je odnos sa ili/bez kondoma? ako nije prepoznalaodma, kako je prepoznala posle?
    Ali se nacelno mogu sloziti da bilo koja obmana u vezi sa seksualnim odnosom predstavlja neki vid ugrozavanja druge osobe!!!
    Bilo da se radi o zdravlju, zastiti od trudnoce, ili prenosivih bolesti, pa cak i laganje o bracnom statusu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet