Osamdesetogodišnjak dobio osam godina zatvora jer je kod Zagreba pucao na bivšu suprugu

Županijski sud u Zagrebu je nepravosnažno osudio Antu Šćevića (80) na osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva bivše supruge, koju je u martu 2022. ustrelio iz zasede dok se vraćala iz crkve.
Osamdesetogodišnjak dobio osam godina zatvora jer je kod Zagreba pucao na bivšu suprugu
Foto: 021.rs
Šćević je osuđen na sedam godina zbog pokušaja ubistva 78-godišnje bivše supruge, dok je zbog ugrožavanja života drugih prolaznika osuđen na godinu i po zatvora i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora od osam godina, saznaje Hina u sudu.
Prema optužnici, Šćević je 27. marta prošle godine oko 10 sati ispalio dva hica iz pištolja u bivšu suprugu dok je izlazila iz crkve u Ulici Roberta Močiljanina u zagrebačkoj Dubravi.
Jedan od hitaca pogodio je ženu koja je lakše povređena, dok je drugi hitac oštetio fasadu obližnje kuće i parkirani automobil, a Šćević je pobegao sa lica mesta biciklom.
 
Mediji su preneli da je Šćević ranije bio prijavljen zbog nasilja u porodici i da je u trenutku pokušaja ubistva imao zabranu prilaska bivšoj supruzi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.