Bivši premijer Izraela: Putin me je uverio da neće ubiti Zelenskog

Bivši premijer Izraela Naftali Benet izjavio je da ga je predsednik Rusije Vladimir Putin uverio, na samom početku rata u Ukrajini, da neće ubiti ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

"On mi je dao dva velika obećanja", rekao je Benet u intervjuu o sastanku sa Putinom 5. marta 2022. godine kada je otputovao u Moskvu u nastojanju da posreduje neposredno posle početka ruske invazije.

"Znao sam da je Zelenski pod pretnjom, u bunkeru. Rekao sam (Putinu): ‘Da li nameravate da ubijete Zelenskog?’ On je rekao ‘Neću ubiti Zelenskog'", objasnio je bivši premijer u intervjuu objavljenom na njegovom Jutjub kanalu.

"Moram da razumem. Da li mi dajete vašu reč da nećete ubiti Zelenskog", pitao je Benet Putina i predsednik Rusije je ponovio: "Ja neću ubiti Zelenskog".
 
Benet je pozvao predsednika Ukrajine odmah posle tročasovnog sastanka sa Putinom i rekao mu: "Upravo sam izašao sa sastanka – (Putin) vas neće ubiti".
 
Zelenski ga je upitao da li je siguran, a Benet je odgovorio da je stopostotno siguran i ponovio da ga Putin neće ubiti.
 
Dva sata kasnije Zelenski je otišao u svoju kancelariju napravio selfi i poručio: "Ne bojim se".
 
Izraelski mediji navode da je po nepotvrđenim izveštajima više pokušaja ubistva Zelenskog osujećeno od početka ruske invazije.
 
U te zavere bili su uključeni pripadnici Grupe Vagner, bezbednosne kompanije pod kontrolom Putinovg saveznika Jevgenija Prigožina, kao i specijalne čečenske snage.
  • Zare

    05.02.2023 19:28
    @2023
    Bivsi ruski prijatelji su tako dobro prosli da ih vise ne zele ni kao turiste a kamoli saveznike a to sto Putin obecava okaci macku o rep.
  • /

    05.02.2023 15:05
    /
    a sta kaze zelenski?
    za sada on vodi po eliminaciji putinovih vodja
  • :/

    05.02.2023 14:53
    -
    Da. Nece ga on licno ubiti i to je i obecao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.