Pomilovane desetine hiljada zatvorenika u Iranu

Iranski vrhovni vođa Ali Hamenei pomilovao je "desetine hiljada zatvorenika", uključujući mnoge koji su uhapšeni u vezi sa antivladnim protestima, javili su državni mediji.
"Pomilovani su zatvorenici koji nisu optuženi za špijunažu u korist stranih agencija, direktne kontakte sa stranim agentima, namerno ubistvo ili nanošenje povrede, uništavanje i paljenje državne imovine ili ih ne tereti privatna tužba“, navodi se u izveštajima.

Pomilovanja su objavljena povodom obeležavanja 44 godine od islamske revolucije.

Prema podacima novinske agencije HRANA, oko 20.000 ljudi uhapšeno je tokom antivladinih protesta koji su pokrenuti posle smrti Mahse Amini u policijskom pritvoru u septembru.

Teme

Iran
  • Realista

    05.02.2023 14:19
    Frka, a?
    Pod posledice pogledati: Pustinjska oluja 1 i 2.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet