Delinkventi u Francuskoj će moći deo kazne da odsluže u vojsci

Mladi prestupnici u Francuskoj ubuduće će moći deo kazne da odsluže u vojsci.
Najava je došla nakon uspešnog pilot-projekta. Mladi prestupnici kažnjeni popravnim domom moći će da pohađaju petodnevni kurs koji će sprovoditi vojnici.
Cilj je olakšati put ka zaposlenju ili dobrovoljnoj vojnoj službi za mlade između 13 i 25 godina koji imaju probleme sa zakonom, kažu zvaničnici. Mlade će nadzirati penzionisano vojno osoblje oslanjajući se na svoje iskustvo, kako bi osmislili kako će izgledati dobrovoljni vojni kursevi.
Od decembra 2021. postoje kursevi od četiri nedelja koji uključuju vojne vežbe, u kojima su učesnici učili vojne i civilne veštine pod vođstvom bivših članova vojne akademije "Saint-Cyr Coëtquidan". Mornarica je organizovala jednonedeljne kurseve usmerene razvijanju osećaja odgovornosti, timskog duha i poštovanja autoriteta. 
  • Озро

    06.02.2023 12:34
    А шта им је Легија странаца
    деца цвећа нису сигурно.
  • Lekcija

    05.02.2023 16:46
    Trebali bi i naši, da od delinkvenata naprave kompletno obučene krimose. Videli smo sa Arkanom, Legijom i ostalim robijašima kakve "kvalitetne" rezultate dobijamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet